Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Επιτροπή Αγώνα ΠΑΜΕ- Εργαζομένων ΟΤΑ Β. Σποράδων



                               

                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
                        ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΤΗΣ TASK FORCE ΣΤΟ ΝΗΣΙ
                           «Πιλότοι» ιδιωτικοποιήσεων-απολύσεων στη  Σκόπελο
                  ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ. ΚΑΙ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ           
      Σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει το δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στους δήμους (6.000 υπάλληλοι από «ζημιογόνες» δημοτικές επιχειρήσεις-Κοινωφελείς και ΔΕΥΑ-, καθώς και μεταταχθέντες από αυτές στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων) και την «εθελούσια» διαδημοτική κινητικότητα ως πιστή θεραπαινίδα της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του
ΔΝΤ και της άρχουσας τάξης της χώρας μας, βρίσκει ευήκοα ώτα στη δημοτική αρχή της Σκοπέλου. Με τη συμφωνία της και χωρίς προηγουμένως να υπάρξει καμία ενημέρωση παρά μόνο μια –πανηγυρική σχεδόν- «διαρροή» στον ηλεκτρονικό Τύπο, ανακοινώθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (Σάββατο 7/12) η συμμετοχή του Δήμου σε «πιλοτικό, χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα αναδείξει βέλτιστες πρακτικές σε θέματα οργανωτικά και διοίκησης, περιβάλλοντος κ.λπ.» και «διάχυση γνώσεων από το εξωτερικό».

     Το ξέρουμε ότι τους χαλάμε τη σούπα! Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος και να διαψευσθούμε, αλλά η αλήθεια πίσω από τα μεγάλα λόγια  είναι ότι η δημοτική αρχή συναίνεσε στον ερχομό στελεχών  της Task Force στο νησί συμμετέχοντας  με άλλους δήμους με διαφορετικά χαρακτηριστικά (αστικές περιοχές, ημιαστικές, απομακρυσμένες, ορεινές, νησιωτικές) σε πιλοτική άσκηση που συντονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών. Σκοπός των υπό την εποπτεία του κ. Ράιχενμπαχ εμπειρογνωμόνων η παροχή «τεχνικής βοήθειας» σε τομείς όπως οι δημοτικές υπηρεσίες, ο προγραμματισμός επενδύσεων, οι «ανθρώπινοι πόροι» και η δημοσιονομική διαχείριση. Στόχος; Η αναζήτηση των τομέων-φιλέτων που ενδιαφέρουν το μεγάλο κεφάλαιο, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η ύδρευση, τα λιμάνια,  ο τουρισμός, η δημοσιονομική διαχείριση των δήμων- ειδικά τώρα που εξαγγέλλεται η είσπραξη των χαρατσιών από τους δήμους με την ταυτόχρονη περικοπή και τελική κατάργηση των ΚΑΠ!
    Αναφορικά με τη Σκόπελο μάλιστα, έχουν να παρουσιάσουν  επιτεύγματα,  αφού η τεχνική βοήθεια που παρείχαν στο Υπουργείο Οικονομικών  συνετέλεσε στην… επιτυχή κατάργηση της ΔΟΥ!
     Εξάλλου, έχει ήδη αποκτήσει πολύτιμη πείρα η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα-όπως είναι η επίσημη ονομασία τους- μέσα από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα, του ΟΥΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και της προσπάθειας εκποίησης των λιμανιών!   
     Εκεί βέβαια όπου έχουν πραγματικά δρέψει δάφνες είναι οι τομείς της λεγόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και της βέλτιστης διαχείρισης «ανθρωπίνων πόρων». Αφού με τις προτάσεις τους οδήγησαν σε διαθεσιμότητα- απολύσεις τους συναδέλφους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς (6.500 υπάλληλοι), αναζητούν κι άλλο «πλεονάζον» προσωπικό!
Την ώρα που γενικεύεται η Κοινωφελής Εργασία των 490 και 425 ευρώ και πριμοδοτούνται απροκάλυπτα ακόμη και σε ρόλο εξυπηρέτησης ρουσφετιών οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, οι  Δήμοι υπολειτουργούν. Στη μαζική παραγωγή φτώχειας στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης, η ηγεσία της ΚΕΔΕ και η γνωστή κίνηση των «5 δημάρχων» της Κεντροαριστεράς αντιτάσσουν τη διαχείριση της καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας-μαλώνουν για το ποιος θα πληρώσει την επανασύνδεση του ρεύματος… 
    Μπροστά σ΄ αυτές τις εξελίξεις, καλούμε όλους τους συναδέλφους Δήμου-ΔΕΥΑ-Λιμενικού Ταμείου σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Καλούμε σε σύσκεψη-ενημερωτική συνάντηση για το συντονισμό της δράσης μας την Τρίτη, στις 7.00 μ.μ., στο δημαρχείο!
    Μόνη λύση είναι η οργάνωσή μας και η πάλη με τον ταξικό πόλο του κινήματος, με το ΠΑΜΕ,  για την ανατροπή αυτής της πολιτικής! Να απομονώσουμε τους συμβιβασμένους με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. συνδικαλιστές! Καμία απόλυση-καμιά διαθεσιμότητα! Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, με δικαιώματα!  Κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς νερό, θέρμανση και ρεύμα!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger