Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Σποράδες Εκτός πρόσληψης στο παρά… ένα


Εκτός πρόσληψης στο παρά… ένα Αναστάτωση και δυσαρέσκεια δημιουργείται σε ορισμένους ανέργους οι οποίοι παρότι είναι εγγεγραμμένοι στην οριστική λίστα κατάταξης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, για την κάλυψη διαφόρων θέσεων στους νησιωτικούς Δήμους, εντούτοις, διαπιστώνεται, τελικά,  ότι δεν είναι δυνατή η πρόσληψή τους, διότι δεν διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται, βάσει κανονισμού.
Οι υπηρεσίες των Δήμων πραγματοποιούν τον έλεγχο των δικαιολογητικών των επιλεγέντων για πρόσληψη ανέργων, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, τα οποία αποστέλλονται εν συνεχεία στον αρμόδιο φορέα, μετά την κατάρτιση των οριστικών πινάκων κατάταξης.
Όπως διαπιστώνεται σε ορισμένες περιπτώσεις, η πρόσληψη καθίσταται αδύνατη, λόγω έλλειψης των αναγκαίων δικαιολογητικών, γεγονός που συνεπάγεται, βάσει νόμου, την αντικατάσταση του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Ανάλογο φαινόμενο σημειώθηκε στο Δήμο Αλοννήσου, προς μεγάλη απογοήτευση τεσσάρων ανέργων, οι οποίοι παρότι βρίσκονται σε υψηλές θέσεις στη λίστα τελικής κατάταξης, για την πρόσληψη εργατών γενικών καθηκόντων, θα αντικατασταθούν αναγκαστικά από άλλους επιλεγέντες ανέργους, διότι βάσει κανονισμού δεν διαθέτουν απολυτήριο Γυμνασίου.
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στους άνωθεν κρατούντες, εκτιμώντας ότι «δεν θα έπρεπε να καταρτιστούν οι τελικοί πίνακες κατάταξης, πριν γίνει ο έλεγχος των δικαιολογητικών του κάθε υποψηφίου, ώστε να μην βρίσκονται οι υπηρεσίες των Δήμων στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώνουν στους καταταγέντες, που αναμένουν την πρόσληψή τους, ότι δεν είναι δυνατόν να προσληφθούν τελικά, ελλείψει των αναγκαίων δικαιολογητικών, ακόμη κι αν είναι μακροχρόνια άνεργοι ή αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα».
Ανάλογα φαινόμενα σημειώθηκαν και στο Δήμο Σκοπέλου, όπου δεν έχουν γίνει,  παράλληλα,  αποδεκτές από τους ενδιαφερόμενους δύο θέσεις, παρότι οι δικαιούχοι βρίσκονται στην τελική λίστα των επιλεγέντων για πρόσληψη.
Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής «οι Δήμοι καλούνται να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για πρόσληψη ανέργων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, και όταν διαπιστωθεί ότι δεν τα διαθέτει ο δικαιούχος, αναγκαστικά οδηγούμαστε στους υποψήφιους που βρίσκονται στις αμέσως επόμενες θέσεις κατάταξης, γεγονός που προκαλεί απογοήτευση στους επιλεγέντες ανέργους,  αλλά και καθυστέρηση στη διαδικασία πρόσληψης».
Στο Δήμο Σκιάθου, τέλος, προχωράει η διαδικασία ελέγχου και συγκέντρωσης των δικαιολογητικών των επιλεγέντων για πρόσληψη, ενώ όπως αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος, Λίτσα Τσολοβίκου, «υπήρξε αντικατάσταση υποψηφίου, διότι δεν διέθετε το απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που ορίζεται βάσει του κανονισμού».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger