Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί στηρίζουμε την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Θεσσαλίας στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου .




 Στις εκλογές που διεξάγονται την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Οικονομικό Επιμελητήριο συμμετέχουμε ή  υποστηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ.

Η παράταξη αυτή συγκροτήθηκε από οικονομολόγους  της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με συναδέλφους από όλους τους επαγγελματικούς χώρους των συναδέλφων μας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και άνεργους επιστήμονες. Κεντρικός στόχος μας είναι να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση στο Επιμελητήριο η οποία χαρακτηρίζεται από την της απόλυτης αδράνεια απέναντι στην κατεδάφιση της κοινωνίας που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές. Σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, όπου κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων ανατρέπονται με βίαιους ρυθμούς,  οι δυνάμεις που διοικούν το Οικ. Επιμ. δεν έκαναν απολύτως τίποτα  για να ανταποκριθεί το τελευταίο   στο ρόλο του ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας και να αντιπαρατεθεί στις καταστροφικές επιδιώξεις των κυβερνήσεων. Δεν έκαναν τίποτα για να ενημερώσουν την κοινωνία για τις επιπτώσεις του Μνημόνιου. Δεν πήραν καμιά πρωτοβουλία για να συμβάλουν στην διαμόρφωση εναλλακτικών παραγωγικών και αναπτυξιακών προτάσεων. Δεν απέτρεψαν τη διάλυση του επαγγέλματος του λογιστή – φοροτεχνικού, δεν πήραν καμία πρωτοβουλία για τους οικονομολόγους του δημόσιου τομέα, της εκπαίδευσης, των τραπεζών και των Δ.Ε.Κ.Ο.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το Οικ. Επιμ. μπορεί να παίξει σημαντικό  ρόλο σε τρεις τομείς.
Πρώτον, μπορεί και πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην πολιτική του μνημόνιου μέσα από την συστηματική παρακολούθηση και παρέμβαση στις ενέργειες και τα νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών. Μπορεί και πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή επαφή και αλληλοενημέρωση με συνδικάτα και άλλους φορείς της κοινωνίας. Μπορεί και πρέπει να στηρίζει πολιτικά και επιστημονικά τους αγώνες των εργαζόμενων, των άνεργων , των αυτοαπασχολούμενων.
Δεύτερον, μπορεί και πρέπει να συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση εναλλακτικών  προτάσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την μετάβαση σε μια αναπτυξιακή πορεία και την αποκατάσταση των κοινωνικών κατακτήσεων που γκρεμίστηκαν τα τελευταία χρόνια.
Τρίτον, να παλέψει για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας, την κατάργηση του ν.3919/11 και των υπόλοιπων νόμων που διέλυσαν το επάγγελμα του λογιστή- φοροτέχνη.  Να διατυπώσει προτάσεις και να παλέψει για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων των οικονομολογικών επαγγελμάτων. Να διοργανώσει δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια με ειδική μέριμνα για άνεργους και νέους συναδέλφους. Να συντονίσει τη δράση του με άλλα Επιμελητήρια και φορείς που δέχονται ανάλογη επίθεση.
Πιστεύουμε πως η ενίσχυση του ψηφοδέλτιου της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ είναι απαραίτητη για να φυσήξει ο άνεμος της ανατροπής  με στόχο ένα μαχητικό Επιμηλητήριο δίπλα στα μέλη του, ανοιχτό στην κοινωνία, για την απόκρουση της μνημονιακής λαίλαπας και την συνδιαμόρφωση των εναλλακτικών λύσεων

Αηδόνης Βασίλης
Αποστολάκης Ιάσων
Βασδέκης Κώστας
Βόμπρας Βαγγέλης
Θεοδώρου Άγγελος
Ιωάννου Κώστας
Κάπελα Βασιλική
Καραγιάννη Σταυρούλα
Καστρινάκης Μιχάλης
Κιουτσοκιόζογλου Άννα
Κλείτσας Μιχάλης
Κουτσιμπός Στέλιος
Μακρής Γιώργος
Μανιάρας Δημήτρης
Μπαλιώτας Βελησάρης
Μπαλούς Χρήστος
Ντόβας Νίκος
Παλαμιώτης Νίκος
Παπαδόπουλος Γιώργος
Παπανάτσιου Κατερίνα
Παρασχάκη Μάχη
Πρίγκος Αλέκος
Σπανός Αντώνης
Τσακαλέας Μιλτιάδης
Τσακανίκας Αντώνης
Τσατσαρώνη Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger