Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

ΛΆΒΕΤΕ ΜΕΤΡΑ Από το απόγευμα δριμύ κύμα ψύχους σε όλη την χώρα

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα μέχρι και 10 βαθμούς θα έχουμε από σήμερα το απόγευμα σταδιακά, με  ταυτόχρονες χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Βροχές αναμένεται να σημειωθούν στο Αιγαίο το πρώι και χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της Θράκης, αλλά σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στα ανατολικά, τα νότια ηπειρωτικά και την κεντρική Στερεά. Χιόνια αναμένεται να πέσουν ακόμη και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Η θερμοκρασία, από αργά το απόγευμα  αναμένεται να σημειώσει κατακόρυφη πτώση.
Συγκεκριμένα αναμένεται να κυμανθεί η θερμοκρασία μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης από  -5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη να είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες, από -2 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 5 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τις μέγιστες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να μην ξεπερνούν τους 11 βαθμούς.
  • Αττική
Τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν μετά το μεσημέρι στην Αττική, ενώ το βράδυ αναμένονται χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά.  Τη νύχτα προς Τετάρτη ασθενείς χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά από αργά το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα πέσει στους 2-4 βαθμούς Κελσίου σε όλο το λεκανοπέδιο.
  • Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι και το βράδυ θα κυμανθεί μεταξύ 0 και 2 βαθμών. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου