Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η πολιτική της τρομοκρατίας και της συκοφάντησης των επιχειρήσεων συνεχίζεται από τον Δήμαρχο Βόλου.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή επίθεση της Δημοτικής Αρχής Βόλου κατά της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επαγγελματιών του Βόλου. Μόνο στην περιοχή μας η Δημοτική Αρχή εξαντλεί την αυστηρότητά της θέλοντας να τιμωρήσει τους επαγγελματίες που δίνουν αγώνα επιβίωσης μέσα σε περιβάλλον πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Οι κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων της προηγούμενης εβδομάδας για οφειλές προς το Δήμο Βόλου είναι ένα μέτρο που εφαρμόστηκε μόνο στη δική μας πόλη.
Το εξοργιστικό είναι ότι με ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ηλίας Ξηρακιάς από τη μία μιλάει για λίγους μπαταχτσήδες και από την άλλη για οφειλές 12 εκατομμυρίων ευρώ των επαγγελματιών και των τοπικών επιχειρήσεων προς το Δήμο. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μαθηματικό μυαλό για να αντιληφθεί ότι τα 12 εκατομμύρια ευρώ είναι αδύνατο να τα χρωστούν λίγοι μπαταχτσήδες. Σχεδόν το σύνολο που επαγγελματικού κόσμου έχει οφειλές προς το Δήμο. Με ποια κριτήρια προτεραιότητας προβαίνει σε κατασχέσεις ο Δήμος, είναι θέμα που θα κληθεί να διερευνήσει η Δικαιοσύνη.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ξηρακιάς δεν δικαιούται να ομιλεί για μπαταχτσήδες γιατί ανδρώθηκε επαγγελματικά και πολιτικά μεταξύ Οργανισμού Λιμένος Βόλου και ΕΒΕΤΑΜ, έχοντας πάντα εξασφαλισμένο τον παχυλό μισθό του μέσα από πολιτικές- κομματικές έμμισθες θέσεις. Αν βγει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, στον ωκεανό της ελεύθερης αγοράς, τότε ίσως αποκτήσει το δικαίωμα να μιλάει για μπαταχτσήδες.
Οι κάθε είδους βολεμένοι «Ξηρακιάδες» έφθασαν την Ελλάδα εδώ που την έφθασαν και όχι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Κατανοούμε βεβαίως ότι οι κατάπτυστες θέσεις της τελευταίας ανακοίνωσης δεν είναι θέσεις του «αποτυχημένου αντιδημάρχου» αλλά του πολιτικού του προϊσταμένου, Δημάρχου Βόλου, ο οποίος επίσης δεν έχει ιδιαίτερη σχέση σε ολόκληρη την καριέρα του με την ελεύθερη αγορά και τον αγώνα επιβίωσης.
Ο κ. Σκοτινιώτης μεταπηδώντας από κόμμα σε κόμμα φρόντισε με επιτυχία -οφείλουμε να ομολογήσουμε- να εξασφαλίσει την πολιτική του παρουσία.
Ρίχνοντας όλα τα κόμματα που κατά καιρούς τον στήριξαν παρέμεινε στο προσκήνιο, αλλά ο πολιτικός του απολογισμός σε έργα και προσφορά κρίνεται κατά την άποψή μας, αξιοθρήνητος.  Αντιθέτως, σε επικοινωνία και προπαγάνδα διαθέτει τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα ο σημερινός Δήμαρχος Βόλου. Σε έργο ουσίας μηδέν, από όποια θέση κι αν πέρασε. «Πολιτικός μπαταχτσής» λοιπόν, είναι ο Δήμαρχος και όχι οι επαγγελματίες της πόλης. Για τον ισχυρισμό μας έχουν άποψη και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η συγκυβέρνηση στην οποία στρέφεται ζητώντας παράταση του αποτυχημένου πολιτικού του βίου.
Για να γνωρίζει η τοπική κοινωνία προσθέτουμε και το εξής: οι καταστηματάρχες- ελεύθεροι επαγγελματίες της πόλης μας, δεν ζητούν να μην πληρώσουν τις οφειλές τους. Το αντίθετο. Ζητούν αυτές οι υπέρμετρα διογκωμένες προσαυξήσεις και τα άδικα πρόστιμα να εκλογικευτούν όπως δέχεται το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Μόνο έτσι μπορούν να τακτοποιηθούν, όπως γίνεται άλλωστε και με όλες τις υπόλοιπες οφειλές τους προς τους Οργανισμούς και τις Υπηρεσίες του Δημοσίου. Βέβαια ο κ. Σκοτινιώτης, βιάστηκε να μας καταστρέψει λίγες μέρες πριν τις γιορτές, που περιμέναμε μια οικονομική ανάσα. Δεν είχαμε αυταπάτες ότι θα μας καταλάβουν άνθρωποι που στην πλάτη των κομμάτων τους είχαν εξασφαλισμένο πάντα το μισθό τους.
Όμως κι εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Από τα 12 εκατομμύρια των οφειλών που επικαλείται ο Δήμος Βόλου, τα 2/3 αποτελούν παράνομα πρόστιμα και άδικες προσαυξήσεις, που στηρίζονται σε μια στρεβλή Νομοθεσία και σε μια τοκογλυφική λογική που κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας, υπαρκτή την απασχόληση στον τόπο μας, ώστε να καταφέρουμε να είμαστε συνεπείς και στις υποχρεώσεις μας. Λανθασμένα όπως αποδείχθηκε πιστεύαμε ότι στον αγώνα μας θα έχουμε συμπαραστάτη τη Δημοτική Αρχή. Είναι απέναντι μας και δεν χάνει ευκαιρία να το δείχνει. Καλούμε τον κάθε ελεύθερο επαγγελματία, τον  κάθε καταστηματάρχη της περιοχής μας να αναλογιστεί με ποιους έχουμε μπλέξει και αναλόγως να αποδώσει τις ευθύνες όταν πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger