Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σποράδες Ανησυχία για σχολεία της Σκοπέλου

Ανησυχία για σχολεία της ΣκοπέλουΕντονότατη ανησυχία προκαλεί σε γονείς, διδάσκοντες και μαθητές η προτεινόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας σε τετραθέσιο, λόγω του συνολικού αριθμού των μαθητών (43) και παράλληλα η μεταφορά του ΕΠΑΛ από το Ελιος στη Σκόπελο. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου, υπόψη του οποίου τέθηκαν οι δύο προαναφερθείσες προτάσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας,  εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του, μέσω της ομόφωνης, αρνητικής του γνωμοδότησης, που διατυπώθηκε στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία των άμεσα ενδιαφερομένων.

            Μετά από μακρά συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα έντονου προβληματισμού και ανησυχίας, το Σώμα ευθυγραμμίστηκε στην ίδια κατεύθυνση, προτάσσοντας την αρνητική γνωμοδότησή του, απέναντι στις δύο προτάσεις. «Αποφασίσαμε να μην κάνουμε αποδεκτές τις δύο προτάσεις, διότι τα σχολεία στα νησιά υπηρετούν αξίες κι όχι αριθμούς, γεγονός που σημαίνει ότι όλα τα παιδάκια πρέπει να έχουν τις ίδιες δυνατότητες, που υπάρχουν σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής. Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι: «δεν υπάρχουν κτιριακές υποδομές στη Σκόπελο, για την αντίστοιχη προτεινόμενη μεταφορά του ΕΠΑΛ, η οποία είναι ανέφικτη στην πράξη».
            Οι παριστάμενοι διατύπωσαν σε όλους τους τόνους τον προβληματισμό τους και αποφασίστηκε να αποσταλούν γραπτές απαντήσεις και στις δύο επιστολές, όπου θα συμπεριληφθούν οι παρατηρήσεις και οι επισημάνσεις των αντίστοιχων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Οι έγγραφες απαντήσεις θα κοινοποιηθούν προς κάθε κατεύθυνση και στα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας.
Στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Ραμαντάνης, τόνισε ότι: «μια απλή γνωμοδότηση δεν λύνει το πρόβλημα. Απαιτείται κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, για να λυθούν τα προβλήματα». Ο κ. Ραμαντάνης κάλεσε τους κατοίκους της Γλώσσας, «να αντιμετωπίσουν διαφορετικά το ζήτημα, διότι δεν φτάνει ένα υπόμνημα απ’ όπου κι αν προέρχεται. Πρέπει να γίνει υπόθεση του κόσμου, επεσήμανε ο ίδιος, να ξεσηκωθούν, να διαμαρτυρηθούν, να απαιτήσουν τη συνολική λύση των προβλημάτων, γιατί οξύνονται συνεχώς».

Πιλοτικό πρόγραμμα

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Σκοπέλου ενημέρωσε προ ημερησίας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για το πιλοτικό πρόγραμμα, στο οποίο πρόκειται να ενταχθεί ο Δήμος Σκοπέλου. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Πρεσπών, Καρπενησίου, Σπάρτης και Σκοπέλου, ως εκπρόσωπος της νησιωτικής Ελλάδας Το συγκεκριμένο πρόγραμμα  χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, της ΚΕΔΕ, της  Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και του Task Force. Στόχος είναι να αναδειχθούν  τα προβλήματα στους συγκεκριμένους Δήμους, οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και οι βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες θα εφαρμοστούν στη συνέχεια και στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας.
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του προγράμματος, το οποίο ανακοίνωσε ο κ. Μιχελής, θα επισκεφτεί ομάδα εμπειρογνωμόνων το νησί, οι οποίοι θα συνεργαστούν με το Δήμαρχο και όσους εμπλέκονται στο διοικητικό σκέλος, προκειμένου να υλοποιήσουν ένα έργο εν είδη οδικού χάρτη, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους Δήμους. Ερωτηθείς σχετικά με τα οφέλη που θα προκύψουν, ο ίδιος υπογράμμισε ότι: «έχει ως στόχο την τεχνογνωσία και κυρίως την ενδυνάμωση των Δήμων, προκειμένου να συμμετέχουν πιο αποτελεσματικά στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger