Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΕΙ Ο ΒΟΥΛΙΜΙΚΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ: “ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ”

mpeni

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο διαμορφωτής της μόνης εφικτής και ασφαλούς στρατηγικής εξόδου από την κρίση» και «χαρίζουμε τα μεγάλα επιτεύγματα στη ΝΔ ή δείχνουμε να μην πιστεύουμε ότι η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση», είπε ο Ευ.Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Σχολιάζοντας την «θεωρία της χαμένης πολιτικής αυτοτέλειας του ΠΑΣΟΚ», διερωτήθηκε: «Πότε έχασε το ΠΑΣΟΚ την πολιτική του αυτοτέλεια; Πολιτική αυτοτέλεια σημαίνει αυτοδυναμία;». Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι χωρίς συνεργασίες ο τόπος δεν μπορεί να πορευτεί. «Αν δεν έχεις βάσεις στήριξης κυβερνάς πολιτικά επικίνδυνα», είπε.
«Σήκωσα ένα τεράστιο βάρος ευθύνης που δεν μου αναλογεί προσωπικά»
Αναφερόμενος στην προσωπική του ευθύνη επισήμανε ότι βρίσκεται εδώ που βρίσκεται για λόγους ανάγκης.
«Η προσωπική παραταξιακή μου ευθύνη συνίσταται για μένα σε μια αναμέτρηση με την ιστορία», ανέφερε.
Τόνισε ακόμη ότι σήκωσε ένα τεράστιο φορτίο ευθύνης που δεν του αναλογεί προσωπικά, ωστόσο πρόσθεσε ότι έχει ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής και πολιτικής αντοχής.
«Το κίνητρό που είναι αποκλειστικά και βαθιά ιστορικό», υπογράμμισε.
Eπίσης:
«Εμείς σηκώσαμε το βάρος της κρίσης. Όσοι νομίζουν ότι θα επιστρέψουμε στην εποχή της κακοδαιμονίας κάνουν λάθος» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Η χώρα βγαίνει απο την κρίση και το μνημόνιο. Θα πετύχουμε το δημοσιονομικό κενό χωρίς νέα μέτρα».
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με δριμύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι καλλιεργεί το υπόστρωμα του εκχυδαϊσμού και του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, «για την ακρίβεια, επιτρέψτε μου να πω, του εκτσογλανισμού της ελληνικής κοινωνίας».
«Όχι» σε πρόωρες εκλογές»
Μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ούτε αντέχει η χώρα ούτε μπορεί να προκληθούν πρόωρες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger