Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, σχετικά με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την οποία συνυπέργραψε ο υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Παιδείας και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Τάσος Κουράκης.



ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 02.12.2013
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Η επιμονή στη διαθεσιμότητα των 33 διοικητικών υπαλλήλων απειλεί τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Με την υπ. αριθ. 2126/27-09-2013 ερώτησή μου προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είχα παρουσιάσει τα σημαντικότατα προβλήματα τα οποία θα καλεστεί να αντιμετωπίσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μετά την οριστική απόφαση του Υπουργείου να θέσει σε διαθεσιμότητα 33 υπαλλήλους του Ιδρύματος. Σε συνέχεια της ερώτησης αυτής, η οποία δεν απαντήθηκε, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δυο μήνες από την ημερομηνία κατάθεσης, σας παραθέτω τα εξής:

Με βάση τις οριστικές καταστάσεις διαθεσιμότητας, οι θέσεις του διοικητικού προσωπικού μειώθηκαν κατά 33. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και τους 17 εργαζόμενους που αρνήθηκαν να απογραφούν, τιμωρώντας τους μάλιστα, με το να τους αποδοθεί μηδενική μοριοδότηση.
Συγκεκριμένα τίθενται σε διαθεσιμότητα 13 από τους 39 εργαζόμενους στη βιβλιοθήκη και τα 7 παραρτήματά της, 14 από τις διοικήσεις των τμημάτων και 6 από την κεντρική διοίκηση.
Να σημειωθεί ότι, ήδη έχουν καταργηθεί οι 5 θέσεις από το τεχνικό τμήμα της μηχανοργάνωσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσωπικό για να συντηρήσει ή/και να αναβαθμίσει τον ηλεκτρονικό εργαστηριακό εξοπλισμό του Πανεπιστημίου.
Η διαθεσιμότητα, που θα έχει σαν τελικό αποτέλεσμα την απόλυση των παραπάνω εργαζομένων, πέραν του γεγονότος ότι θα προσθέσει επιπλέον 33 πολίτες στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων, θα αποτελέσει και το τελικό χτύπημα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, του οποίου η λειτουργία θα είναι άκρως προβληματική, σύμφωνα και με τον αντιπρύτανη κ. Νικόλαο Δαναλάτο.
Ο τρόπος με τον οποίο καταρτίστηκαν οι πίνακες, προσωρινοί και τελικοί, η διαβλητότητα σε σχέση με την διασταύρωση των στοιχείων των απογραφέντων, καθώς και το βιαστικό ολόκληρης της διαδικασίας, αποδεικνύουν περίτρανα ότι, μοναδικός σκοπός ήταν να βρεθεί ο αριθμός των εργαζομένων που επιβάλλουν οι επιταγές της τρόικα για να τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στους οριστικούς πίνακες περιλαμβάνεται μια εκ των τριών διοικητικών υπαλλήλων της Γραμματείας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, το οποίο έχει πάνω από 1000 φοιτητές, καθώς και μιας εργαζόμενης, η οποία βρίσκεται σε άδεια ανατροφής παιδιού.
Επειδή οι 33 εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Επειδή με βάση την έκθεση που κατέθεσαν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, το ίδρυμα χρειάζεται άμεσα 47 επιπλέον διοικητικούς υπαλλήλους.
Επειδή η έλλειψη διοικητικού προσωπικού προσθέτει επιπλέον προβλήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πέραν της πρότερης υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
1.       Τι θα πράξει ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας;
2.       Προτίθεται να ακυρώσει την ΚΥΑ που προβλέπει την διαθεσιμότητα-απόλυση των 33 διοικητικών υπαλλήλων, αφού σύμφωνα με την έκθεση των Πρυτανικών Αρχών χρειάζονται και επιπλέον υπάλληλοι;
3.       Σε τι ενέργειες θα προβεί και πότε ώστε να προσληφθεί τεχνικό προσωπικό υπεύθυνο για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των εργαστηρίων;

Ο ερωτώντες βουλευτές

Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Τάσος Κουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger