Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Διακοπή στη δίκη για την υπόθεση του Βελβεντού

Ελάχιστα κράτησε η σημερινή συνεδρίαση της δίκης για τη ληστεία στο Βελβεντό, γιατί δεν είχαν κληθεί οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου.

Στην πρώτη συνεδρίαση, οι συνήγοροι υπεράσπισης, Φρ. Ραγκούσης, Α. Παπαρρούσου και Σπ. Φυτράκης υπέβαλαν αίτημα να μην καταγράφονται τα στοιχεία των προσερχόμενων στη δίκη και να μην κατακρατούνται οι αστυνομικές ταυτότητες στην είσοδο, γιατί έτσι παραβιάζεται η αρχή της δημοσιότητας. Επιπλέον, η Α. Παπαρρούσου ανέφερε ότι με τα στοιχεία αυτά δημιουργήθηκε λίστα της οποίας γίνεται αξιοποίηση από τους διωκτικούς μηχανισμούς. Ο εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος. Την απόρριψη του αιτήματος ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο. Οσον αφορά την επισήμανση της συνηγόρου για τη λίστα που δημιουργείται και την αξιοποίησή της, το δικαστήριο αποφάσισε να απευθυνθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για να διερευνήσει το ζήτημα! Το παρέπεμψε, δηλαδή, στις ελληνικές καλένδες.

Μάρτυρες δεν κλήθηκαν, οι κατηγορούμενοι δε θα υποβάλουν καμία από τις ενστάσεις που υποβάλλονται στα τρομοδικεία, οπότε το δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Γενάρη του 2014.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger