Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε νησιά του Αιγαίου Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει» και απευθύνεται στους κατοίκους της Σικίνου, της Σερίφου, της Σκιάθου, της Σκοπέλου, της Κάσου, της ...

ΕΛΠΕ
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει» και απευθύνεται στους κατοίκους της Σικίνου, της Σερίφου, της Σκιάθου, της Σκοπέλου, της Κάσου, της Καρπάθου και του Καστελόριζου.
Στους κατοίκους της Σικίνου, της Σερίφου, της Σκιάθου, της Σκοπέλου, της Κάσου, της Καρπάθου και του Καστελόριζου απευθύνεται το νέο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει».

Γενικότερος στόχος του είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων νησιών του Αιγαίου. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την  αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και υποστηρίζεται από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με τη χορηγία του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.
Μέσα από μια διαδραστική προσέγγιση αναλύονται έννοιες που σχετίζονται με τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων και την εξοικονόμηση ενέργειας. Για την πραγματοποίηση αυτού του «ταξιδιού» συνεργάζονται ΜΚΟ, επιστημονικές ομάδες, τοπικοί φορείς και θεσμικά όργανα, που έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες ή ασχολούνται με το περιβάλλον.
Δράσεις του προγράμματος θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με: Αρκτούρο, Anima, Αρχέλων, Βιβλία σε Ρόδες, ΕΛΙΞ, Exile Room, Ancient House Hippocrates Garden, Ινστιτούτο Κοινός Τόπος, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ΜΟΜ, Εναλλακτική Κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ, Σύλλογος Οι Φίλοι Της Μουσικής, Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη, Urbanact.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger