Kι ενώ ο φοβισμένος λαός πεθαίνει από το κρύο, ενώ τα παιδιά του αναπνέουν τον καρκίνο της αιθαλομίχλης, ενώ οι άνεργοι γονείς δεν έχουν ούτε για χαρτζιλίκι για τα παιδιά τους, την ίδια στιγμή τα άθλια ΜΜΕ ιδιοκτησίας συγκεκριμένων νταβατζήδων οι οποίοι εμπλέκονται σε διαρκή κωλαμπαριλίκια δισεκατομμυρίων με το δημόσιο μας φλομώνουν με Λιάπηδες, Τομπούλογλου και Αλ Σάλεχ.
Καθημερινά λοιπόν τα ξιπασμένα ΜΜΕ τα οποία βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, με μοναδική αποστολή να γαργαλάνε τα πιο ταπεινά, τα πιο φθηνά, τα ένστικτα της κατίνας,  που κρύβει μέσα του ο ανήμπορος πολίτης, τον ταίζουν με άρτο και θεάματα.
Φάε λοιπόν δύστυχε Έλληνα στην μάπα τον καυγά της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ με τον Νάσο Αθανασίου, φάε στην μάπα τον Λιάπη, τον Τομπούλογλου- κάθε μέρα ένα νέο εφεύρημα.
Ένα νέο υπνωτικό για να βρίσκεσαι σε διαρκή χειμέρια νάρκη γιατί αν τόσο δα αφυπνισθείς θα μπορούσες να τους κλείσεις όλους φυλακή.
Τώρα τα στοιχεία υπάρχουν.
Ο Κάντας άνοιξε το στόμα του και με όσα είπε μπορούν να οδηγηθούν όλοι τους στην φυλακή.
Επιχειρηματίες, υπουργοί, πρωθυπουργοί, μηντιάρχες.
Αλλά ποιος νοιάζεται για τις αποκαλύψεις του Κάντα;
Κι όμως όλοι μας θα έπρεπε να απαιτούμε να μάθουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια στην εθνική υπόθεση της Μίζας των Εξοπλιστικών εξαιτίας τις οποίας δημιουργήθηκε το χρέος.
Η υπόθεση της Siemens  δεν είναι παρά ένα ασήμαντο κεφάλαιο μπροστά στο Σκάνδαλο των Εξοπλιστικών (εδώ όπου ο Λοβέρδος διάβαζε τους αριθμούς λογαριασμών σαν αριθμούς τηλεφώνου και ο γραφικός βουκόλος Τραγάκης αγρόν ηγόραζε).
Μπορείτε λοιπόν την ώρα που ψοφάτε από το κρύο να ασχολείστε με ένα ασήμαντο κουτσομπολιό και να ξεχαρμανιάζεται. Φοβερό θέμα;
Έβρισε ο Αθανασίου την Άλ Σάλεχ; Ώστε έτσι;
Τεράστιο θέμα με συμπαντικές διαστάσεις.
Την ίδια ώρα το σκάνδαλο της Siemens σκεπάστηκε με μαεστρία-ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Αυτό θα γίνει τώρα και με τις αποκαλύψεις του Κάντα οι οποίες στην κυριολεξία στέλνουν στην φυλακή τους αρχισυμμορίτες της μεταπολίτευσης.
Αλλά ποιος να ασχοληθεί με τον Κάντα;
Επέστρεψε ο Λιάπης βλέπεις και τα ΜΜΕ επιστρατεύουν, κάμερες, βαν, δημοσιογράφους μιας χρήσεως και μερακλήδες μοντέρ για να γελοιοποιήσουν έναν γραφικό και τελειωμένο πολιτικό.
Κι εσύ το καταπίνεις αμάσητο.
Γιατί άραγε να αξίζεις καλύτερη τύχη;