Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Με τιμές που ξεκινούν από τα 30 και φθάνουν τα 38 λεπτά το κιλό συνεχίζεται η συγκομιδή πατάτας στη Δυτική Πελοπόννησο

Προβληματισμένοι εμφανίζονται στον ΑγροΤύπο πατατοπαραγωγοί της Δυτικής Πελοποννήσου σχετικά με την πορεία της φετινής συγκομιδής. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τους παγετούς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Οι τιμές αυτή την περίοδο ποικίλουν ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος ξεκινώντας από τα 30 λεπτά το κιλό και φθάνουν έως 38 λεπτά/κιλό. Για την φετινή πορεία της συγκομιδής ο κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Πατατοπαραγωγών Ηλείας αναφέρει στον ΑγροΤύπο:

«Η συγκομιδή της πατάτας έχεις ξεκινήσει κανονικά ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποιοι παραγωγοί τόσο στην Ηλεία όσο και την Αχαΐα που λόγω των βροχών που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορούν να μπουν ακόμα στα χωράφια τους. Η τιμή παραγωγού αυτή την περίοδο κυμαίνεται στα 35 με 38 λεπτά το κιλό. Η συγκομιδή αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Ψαχούλιας, παραγωγός πατάτας από Δουναίικα Ηλείας μας ανέφερε: «οι ζημιές φέτος είναι μεγάλες. Οι βροχές σταμάτησαν και όσες πατάτες δεν καταστράφηκαν από αυτές βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με τον πάγο».
Και προσθέτει: «Στην καλύτερη περίπτωση η παραγωγή μας δεν ξεπερνάει τα 1,5 τόνους το στρέμμα ενώ η τιμή κυμαίνεται στα 30 με 35 λεπτά το κιλό. Μετά και τις φετινές ζημιές οι παραγωγοί στην περιοχή μου θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να ασχοληθούμε και του χρόνου με την καλλιέργεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger