Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Άμεση παύση οποιασδήποτε δίωξης εναντίον της Αναστασίας Δεληκάρη Όλοι στα δικαστήρια Βόλου: Παρασκευή, 13 Δεκέμβρη, 9πμ

H εταιρεία της ΜΕΤΚΑ έχει ασκήσει μήνυση εναντίον της Αναστασίας Δεληκάρη, φοιτήτριας της Αρχιτεκτονικής σχολής Βόλου και μέλους του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, με την κατηγορία της αναγραφής συνθήματος στον τοίχο του εργοστασίου της ΜΕΤΚΑ στη Ν. Ιωνία κατά τη διάρκεια περιφρούρησης της πρώτης μεγάλης πανεργατικής απεργίας ενάντια στην υπαγωγή της χώρας στις επιταγές του ΔΝΤ, στις 5 Μάη 2010.


Η συναγωνίστρια όπως και πλήθος σωματείων, εργαζόμενων, φοιτητικών συλλόγων αλλά και πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων της εργατικής τάξης, στήριξαν από τη πρώτη στιγμή τον αγώνα των τριών εργατών της ΜΕΤΚΑ (Βογιατζής, Καλατζής, Παυλίδης) για την επαναπρόσληψής τους εξαιτίας της παράνομης απόλυσής τους για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση μέσα στο εργοστάσιο.

Το γεγονός ότι η εταιρεία της ΜΕΤΚΑ καταδικάστηκε όλες τις φορές σε όλα τα δικαστήρια που έγιναν για τις απολύσεις των 3 εργατών, πιο πρόσφατο το Εφετείο, είχε ως αποτέλεσμα την επαναπρόσληψη των εργατών (αν και σε έναν καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας) αποδεικνύοντας ότι χωρίς τον ανυποχώρητο αγώνα των εργατών, την ενωτική και μαζική συμπαράσταση, ο αγώνας δεν θα μπορούσε να είχε κερδηθεί πρώτα έξω από τη πύλη του εργοστασίου και μετά στα δικαστήρια.

Ο αγώνας κερδήθηκε παρά τη θέληση της εργοδοτικής διοίκησης του σωματείου εργαζομένων της ΜΕΤΚΑ, το οποίο φρόντισε να διαγράψει από τις γραμμές του και τους τρεις εργάτες αμέσως μετά την επαναπρόσληψή τους με το αιτιολογικό  της ……….. κριτικής της διοίκησης του σωματείου.
Το πολιτικό σύνθημα «ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ, ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ» αποδείχτηκε πολύ πιο ισχυρό όπλο από τους φονικούς πυραύλους και τα άρματα που κατασκευάζει η ΜΕΤΚΑ και η ενόχληση των διοικούντων, διευθυνόντων και εργοδοτικών συνδικαλιστών συμπυκνώθηκε σε μια μήνυση εναντίον της φοιτήτριας Α. Δεληκάρη που στάθηκε όπως κι εκατοντάδες άλλοι, στο πλευρό των εργατών.

Η μήνυση του βιομήχανου Μυτιληναίου αποτελεί την έμπρακτη στήριξη και ένδειξη ευγνωμοσύνης του στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, αφού το σύνθημα στρέφεται εναντίον τους. Ταυτόχρονα αποτελεί απόπειρα τρομοκράτησης κι εκφοβισμού εναντίον των εργατικών αγώνων και όποιου στέκεται συμπαραστάτης κι αλληλέγγυος.
 10 Δεκέμβρη 2013
πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών (Μαγνησίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger