Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Με Zastava εννιάρι η δολοφονία; Εξαιρετικά περίεργο.


20131102-080302.jpgΕαν όντως ισχύουν τα πρώτα συμπεράσματα, ότι δηλαδή το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν Zastava εννιάρι πιστόλι, τότε το χτύπημα αποκτά ακόμα πιο βρωμερή διάσταση.
1. Είναι απίστευτο να υπάρχει τέτοια διάσταση από τις πρώτες μαρτυρίες που μιλούσαν για Καλάσνικοφ. Είναι αδύνατον να μπερδέψεις το τυφέκιο Καλάσνικοφ με το πιστόλι Zastava, όσο ακραίες και αν είναι οι καταστάσεις.


2. Εάν το όπλο αγοράστηκε “μαύρο”, τα περιθώρια είναι πολύ συγκεκριμένα, σε αντίθεση με τα Καλάσνικοφ ή άλλα Ευρωπαϊκά
πιστόλια που είναι δύσκολο να εντοπιστεί η προέλευση τους. Για το Zastava υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι: Λαθρεμπόριο απ’ ευθείας από την Σερβία ή “πακέτο” μέσω Σκοπίων. Το πρώτο σενάριο είναι πολύ δύσκολο να ισχύσει, γιατί θα οδηγούσε σε τελείως άλλες ατραπούς. Το δεύτερο μοιάζει πιθανότερο και παραπέμπει σε όλες τις καταστάσεις ανωμαλίας που έχουμε ζήσει από τον Δεκέμβρη του 2008 εως σήμερα. Και όταν λέμε “ανωμαλίας”, εννοούμε την προετοιμασία και διατήρηση της ύψιστης εκτροπής του πολιτεύματος, την υπαγωγή της χώρας στην Τρόικα.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο το όπλο να προέρχεται από τα παλαιά αποθέματα του Αλβανικού στρατού και να χρησιμοποιήθηκε σε τέτοιο χτύπημα.
Το χτυπημα λοιπόν (εφ’ όσον ισχύουν τα πρώτα ευρήματα) είναι πιθανότερο να διαλευκανθεί. Όπως και να διερευνηθούν οι ανακριβείς καταθέσεις και η σκοπιμότητα τους.



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger