Άγνωστοι που  επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού πυροβόλησαν, τουλάχιστον πέντε φορές, ομάδα ατόμων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Ηρακλείου 426, στο Νέο Ηράκλειο με αποτέλεσμα έναν νεκρό και δύο πολύ σοβαρά τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Αγία Ολγα». Ο ένας από τους τραυματίες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά υπέκυψε λίγο αργότερα στο «Αγία Ολγα». Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο νεκροί πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.

Το γεγονός ότι το περιστατικό έγινε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής οδήγησε σε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας. Στον τόπο έφτασε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της ΧΑ στις οκτώ το βράδυ επρόκειτο να γίνει εκδήλωση στα τοπικά της γραφεία, οι νεκροί ήταν άτομα από τη φύλαξη των γραφείων της. Κατά πληροφορίες τα θύματα πυροβολήθηκαν με πιστόλι των 9 mm. Ο νεκρός μεταφέρθηκε στο «Αγ. Ολγα».
Σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε: «Εκφράζω την οδύνη μου για το θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».