Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΗΠΑ "ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ" ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ; Η αμερικανική Πολιτική Αεροπορία πειθαρχεί στην ζώνη ελέγχου του Πεκίνου!

Οι ΗΠΑ δίνουν εντολή σε όλα τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας τους να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της Κίνας στην "Ζώνη Αεράμυνας" (ADIZ), που η τελευταία έχει μονομερώς ανακηρύξει και αυτό αποτελεί από μόνο του μια νίκη του Πεκίνου.
Την ίδια στιγμή το Πεκίνο έχει προχωρήσει σε μεταστάθμευση μοιρών μαχητικών αεροσκαφών J-10 σε παράκτιες αεροπορικές βάσεις. Σήμερα υπήρξαν διαδοχικές απογειώσεις προς την
περιοχή των Σενκάκου, αλλά δεν απαντήθηκαν (ακόμα...) από τα ιαπωνικά μαχητικά...
Η Κίνα προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιήσει την στρατιωτική της ισχύ για την επιτήρηση της ζώνης Αεράμυνας κάτι που έπραξε ήδη από εχθές με την αποστολή μαχητικών της αεροσκαφών να αναγνωρίσουν σχηματισμό ιαπωνικών και αμερικανικών αεροσκαφών τα οποία είχαν εισέλθει στην ADIZ.
Η απειλή αναχαίτισης των πολιτικών αεροσκαφών που δεν αναφέρουν στο κινεζικό κέντρο ελέγχου, ουσιαστικά έχει προκαλέσει μια de facto κατάσταση άτυπου ελέγχου του εναέριου χώρου του δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού και "στραγγαλίζει" την Ιαπωνία, αφαιρώντας την τον εναέριο έλεγχο στα Σενκάκου και δημιουργώντας μια κατάσταση που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξελιχθεί σε "θερμό" επεισόδιο.
Η Κίνα όπως μετέδωσε στην Ελλάδα πρώτο το defencenet.gr, απαιτεί πλέον κατάθεση σχεδίων πτήσης από όλα τα αεροσκάφη που εισέρχονται σε αυτόν τον εναέριο χώρο, που βρίσκεται πάνω από το αρχιπέλαγος της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας, όπου βρίσκονται τα διεκδικούμενα, με την Ιαπωνία και Ταϊβάν, νησιά.
Οι ΗΠΑ, έδωσαν την παραπάνω εντολή χωρίς ωστόσο, όπως επισημαίνουν, αυτό να σημαίνει ότι αναγνωρίζουν τις κινεζικές απαιτήσεις.
Η κίνηση, όμως αυτή έρχεται αμέσως μετά την πρόσφατη αναχαίτιση αμερικανικών και ιαπωνικών μαχητικών από αντίστοιχα κινεζικά στον εναέριο χώρο της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας.
Οι ΗΠΑ έχουν έξαλλου καταδικάσει την μονομερή ανακήρυξη της ADIZ από την Κίνα, πράξη την οποία καταγγέλουν ως "μονομερή προσπάθεια αλλαγής του status quo στην περιοχή, αλλά και ενέργεια που προκαλεί περιφεριακές εντάσεις και αυξάνει τον κίνδυνο κακών υπολογισμών, συμπλοκών και ατυχημάτων".
Η Ιαπωνία από την πλευρά της έχει δώσει εντολή στα αεροσκάφη της να μην συμμορφώνονται με τις κινεζικές απαιτήσεις.
Ζήτησε από την Διεθνή Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) να ενεργήσει σχετικά με την κήρυξη την περασμένη εβδομάδα από την Κίνα μιας ζώνης εναέριου ελέγχου στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.
Έχοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας, Ιάπωνες απεσταλμένοι συναντήθηκαν για το θέμα αυτό με αξιωματούχους της ICAO η οποία εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Η Ιαπωνία υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη μια ανάμειξη της ICAO στην υπόθεση αυτή, καθώς οι ενέργειες της Κίνας μπορεί να απειλούν την ασφάλεια και την τάξη στην πολιτική αεροπορία.
Παρόλ' αυτά ορισμένες μεγάλες αεροπορικές εταιρίες της περιοχής, όπως είναι η Singapore Airlines, η Qantas και η Korean Air, έχουν ανακοινώσει ότι θα υπακούν.
Η Κίνα, εξάλλου, έχει ανακοινώσει από την Πέμπτη ότι θα αναπτύξει μαχητικά στην περιοχή για την επιτήρηση και άμυνα - στην ουσία για την επιβολή των νέων κανόνων της.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

We absolutely love your blog and find a lot of your post's to be
what precisely I'm looking for. can you offer guest writers to write content for you personally?
I wouldn't mind producing a post or elaborating on most of the subjects you
write in relation to here. Again, awesome weblog!


Here is my web page ... Call of duty Ghosts Hack ()

Powered By Blogger