Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ανακοινώσεις κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για την πρόταση δυσπιστίας

Από αύριο και για τρεις μέρες στη βουλή θα επιδιωχθεί η αναπαλαίωση μιας αντιπαράθεσης δικομματικού τύπου μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με διακύβευμα τις εντυπώσεις για τον ικανότερο διαχειριστή.

Το γεγονός επιβεβαιώνουν εμμέσως πλην σαφώς η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και του ΠΑΣΟΚ. Ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας λόγω εσωκομματικού σπαραγμού και πως είναι μαχαιριά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Το τελευταίο του χαρτί έριξε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποτίθεται για την ΕΡΤ που ο ίδιος κάποτε κατήγγειλε ως αμαρτωλή. Στην ουσία το κάνει για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής. Χωρίς βέβαια να νοιάζεται καθόλου ότι η κίνηση αυτή λειτουργεί σαν μαχαιριά στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και θα έπρεπε όλη της η προσοχή να είναι στραμμένη εκεί.
Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί κανονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση».
Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε απόλυτο αδιέξοδο αναφέροντας:
«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τσίπρα που μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον καθημερινό αγώνα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, καθώς και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του».
Αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger