Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος
Ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος
Τον Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Παπαγεωργίου επέλεξε για Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.).
O κ. Παπαγεωργίου, γεννήθηκε το 1959, στο Λαντζόι Ηλείας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Το 1982, κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε, στην Π.Υ. Κω, στην Π.Υ Ρόδου, καθώς και σε πολλές Υπηρεσίες της Διοίκησης Αθηνών και Πειραιά.
Υπηρέτησε επί επτά χρόνια ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών στην Ελευσίνα (1η Ε.Μ.Α.Κ.), όπου και το 2009 προαγόμενος στο βαθμό του Αρχιπυράρχου, ανέλαβε καθήκοντα ως Διοικητής αυτής. Την ίδια χρονιά τοποθετήθηκε και ως Διοικητής της Δ.Π.Υ. Δυτικής Αττικής.
Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης του σεισμού της Αττικής, το 1999, στην κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών, καθώς και στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας χημικών υλών της εταιρίας «ΧΥΜΑ». Συμμετείχε σε αποστολή διάσωσης μετά από καταστρεπτικό σεισμό στο Ιράν, καθώς και σε αποστολή βοήθειας για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ. Επίσης παρακολούθησε σειρά εκπαιδεύσεων στη Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία και Βέλγιο.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή, έλαβε πολλές ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων, με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.
Στον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Σωτήριο Γεωργακόπουλο απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger