Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Αλληλεγγύη στην Χαλκιδική! Όλοι στις διαδηλώσεις!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στις λαϊκές κινητοποιήσεις στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής ενάντια στον “χρυσό θάνατο”. Η 9η του Νοέμβρη αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να αποκτήσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της Χαλκιδικής και των κατοίκων της ευρύτερο χαρακτήρα, να υποστηριχτεί μαζικά, να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Και αυτό όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης που είναι πάντα αναγκαία ανάμεσα στα αγωνιζόμενα τμήματα του λαού μας ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων. Αλλα γιατί ο αγώνας της Χαλκιδικής έχει χαρακτηριστικά που αφορούν όλους, ανεξάρτητα από το που κατοικούν. Ο αγώνας αυτός γίνεται ενάντια σε μια ξένη πολυεθνική και τους ντόπιους συνεταίρους της, την καναδική Ελντοράντο και τον μεγαλοεργολάβο- εκδότη- καναλάρχη Μπόμπολα. Δηλαδή ενάντια στο ληστρικό ιμπεριαλιστικό ξένο κεφάλαιο και τους ελληνες συνεργάτες του, που σκοπό έχουν να λεηλατήσουν τον ορυκτό πλούτο καταστρέφοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής. Μιας περιοχής που αποτελεί φυσικό παράδεισο αναψυχής για εκατομμύρια ελληνες και τουρίστες. Ακριβώς με τους ίδιους τρόπους και στόχους οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους, οι ελληνες κεφαλαιοκράτες έχουν βάλει στον στόχο την δημόσια περιουσία, τις κρατικές επιχειρήσεις, κάθε τι που θεωρούν πως θα τους φέρει κέρδος, μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση και την ληστεία του λαού και της χώρας (λιμάνια, δρόμοι, ρεύμα, νερό, ενέργεια, περίθαλψη, παιδεία κλπ).
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όλες οι προηγούμενες παραλλαγές (μονοκομματικές και πολυκομματικές) σε συνεργασία με τα τοπικά δημοτικά και κομματικά στελέχη των αστικών κομμάτων έχουν γίνει εξαρχής υπηρέτες και μπράβοι των χρυσοθήρων. Αντιμετωπίζουν τον λαό της Χαλκιδικής σαν εχθρό, έχουν επιβάλλει καθεστώς κατοχής και τρομοκρατίας και υποστηρίζουν με κάθε φανερό και μυστικό μέσο την εταιρεία για να προχωρήσει τα σχέδια της. Αυτό το λένε υποκριτικά ευνοϊκό κλίμα για τις επενδύσεις. Αποκορύφωμα της πολιτικής αυτής είναι η βιομηχανία διώξεων που έστησαν τον τελευταίο καιρό σε συνεργασία με την διατεταγμένη δικαιοσύνη με βαριές κατηγορίες ενάντια σε εκατοντάδες κατοίκους. Αλλα και η θρασύτατη προσπάθεια που σχεδιάστηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο, ώστε να παρουσιαστεί ο αγώνας των κατοίκων σαν εγκληματικός, ακραίος με τον γνωστό παραλληλισμό με την συμμορία της Χρυσής Αυγής. Αυτή η κυβερνητική προπαγάνδα που στηρίζεται από τα τηλεοπτικά κανάλια και τους δημοσιογράφους των εργολάβων πρέπει να πέσει στο κενό. Να πάρει απάντηση μέσα από ένα μαζικό και παρατεταμένο κίνημα αλληλεγγύης.
Ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων Χαλκιδικής αποτελεί ένα παράδειγμα και μια πηγή αισιοδοξίας για όλους μας. Έχει ξεπεράσει πολλά εμπόδια και έχει να διανύσει ακόμα πολύ δρόμο. Μπορεί και θα είναι νικηφόρος με την προϋπόθεση πως θα συνεχίσει να μαζικοποιείται σε τοπικό επίπεδο και να συγκεντρώνει γύρω του ένα προστατευτικό τείχος αλληλεγγύης από ολη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Για να γίνει αυτό πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι επιτροπές αγώνα σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο, να κλιμακωθούν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και οι πολύμορφες κινητοποιήσεις, να πραγματοποιηθούν μεγαλύτερες συσπειρώσεις και να στηριχτεί ο αγώνας στην πρωτοβουλία και την επινοητικότητα της βάσης του αγωνιζόμενου κόσμου. Αναθέσεις σε κορυφές, κοινοβουλευτικές και εκλογικές αυταπάτες, τεχνητοί διαχωρισμοί και ηγεμονισμοί, δεν συμβάλλουν στον αγώνα, τον αδυνατίζουν και τον υπονομεύουν.
Η αποφυλάκιση των 4 αγωνιστών κατοίκων αποτελεί σημαντική επιτυχία του αγώνα των κατοίκων και του κινήματος αλληλεγγύης. Το γεγονός αυτό όμως δεν πρέπει να λειτουργήσει ανάποδα και να
επικρατήσει εφησυχασμός. Η βιομηχανία των διώξεων συνεχίζεται, νέες κλήσεις για απολογίες στέλνονται και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να βάλει σε ομηρία το κίνημα των κατοίκων και να το κάμψει με την ανοικτή τρομοκρατία και συκοφαντία. Γι αυτό χρειάζεται να πυκνώσουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης και καταδίκης της κυβερνητικής επίθεσης.
Το ΚΚΕ(μ-λ) που στάθηκε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυο με τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέα και νέα, κάθε δημοκρατικό πολίτη, να κάνει τον αγώνα αυτόν δικό του αγώνα. Να δείξει ενεργητικά την αλληλεγγύη του και να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις στις 9 του Νοέμβρη αλλά και στις επόμενες.

Αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Χαλκιδικής ενάντια στους ιμπεριαλιστές χρυσοθήρες και στους ντόπιους συνεργάτες του
Να σταματήσει η τρομοκρατία και η συκοφαντία ενάντια στον δίκαιο αγώνα
Να φύγει η Ελντοράντο από την Χαλκιδική και από όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger