Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Νέα δίκη (3η) ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 85η συνεδρίαση, Πέμπτη 21.11.13

Νέα δίκη (3η) ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 85η συνεδρίαση, Πέμπτη 21.11.13

Με ανάγνωση εγγράφων κύλησε η διαδικασία, μετά την ανάγνωση του απουσιολογίου. Πριν ξεκινήσει την ανάγνωση η πρόεδρος Μ. Τζανακάκη, ο Χ. Τσάκαλος αναφέρθηκε σε έγγραφα που διαβάστηκαν σε προηγούμενη συνεδρίαση και αφορούσαν κείμενα
και προκηρύξεις της ΣΠΦ. Καταρχήν, δήλωσε, υποστηρίζουμε τα πάντα που έχουν γραφτεί, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε τις θέσεις της οργάνωσης για την άρνηση εργασίας, μία καθαρά πολιτική έννοια, όπως είπε. Αρνούμαστε να εργαστούμε για τα αφεντικά, το κράτος, τις τράπεζες, τις πολυεθνικές, να δουλεύουν οι πολλοί για να πλουτίζουν οι λίγοι. Η εργασία είναι μισθωτή σκλαβιά και το δικό μας πρόταγμα είναι η ένοπλη απαλλοτρίωση των τραπεζικών ναών, όχι με σκοπό τον προσωπικό πλουτισμό, αλλά για να πάρουμε πίσω κάποια απ’ τα κλεμμένα.
Τα προς ανάγνωση έγγραφα αφορούσαν εκθέσεις εργαστηριακών και γραφολογικών πραγματογνωμοσυνών, καθώς και αναλύσεις DNA και δεν προέκυψε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, όπως σχολίασε και ο εισαγγελέας για τις εκθέσεις DNA. Ο συνήγορος Δ. Κατσαρής έθιξε το γεγονός ότι οι εργαστηριακές εκθέσεις που αφορούν γενετικό υλικό γίνονται από τα όργανα της αστυνομίας, από εργαστήριο της αστυνομίας, που εδώ και έξι χρόνια έχει κάνει αίτηση για πιστοποίηση εγκυρότητας και ακόμα δεν την έχει πάρει, επομένως αμφισβητείται η εγκυρότητα αυτών των εκθέσεων. Τόνισε ότι η αναφορά στις εκθέσεις σε ύπαρξη γενετικού υλικού που ανήκει σε «δικαιολογημένως θίξαντες» είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, γιατί θα πρέπει να αναφέρεται ποιοι είναι αυτοί. Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνουμε πως οι «επιστημονικές» μέθοδοι του «χημικού» της Ασφάλειας Καθάριου, το όνομα του οποίου ανάφερεται σε ορισμένες από τις εργαστηριακές εκθέσεις που αναγνώστηκαν, έγιναν φύλλο και φτερό από επιστήμονες που κατέθεσαν στη δίκη για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Στο θέμα του DNA αναφέρθηκαν ο συνήγορος Χ. Λαδής και τα μέλη της ΣΠΦ Χ. Τσάκαλος, Μ. Νικολόπουλος και Γ. Τσάκαλος. Ο Χ. Τσάκαλος σχολίασε πως το ζήτημα του DNA αποτελεί μία συγκεκριμένη μεθόδευση που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε νέες υποθέσεις, καθώς λόγω της φύσης του είναι το κατ’ εξοχήν μετακινούμενο αντικείμενο και με βάση αυτό έχουν κατασκευαστεί κατηγορητήρια. Ο Χ. Λαδής επεσήμανε ότι ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων η ελληνική δικαιοσύνη έχει την τάση ν' αγκιστρωθεί στο DNA σαν επαρκές και ίσως το μόνο αποδεικτικό στοιχείο για να καταδικάσει. Ο Μ. Νικολόπουλος τόνισε ότι έχουν δημιουργηθεί αρκετά «ορφανά» DNA, που βρέθηκαν πάνω σε πειστήρια, όπως για παράδειγμα βιβλία και ρούχα, από τα οποία στο μέλλον θα προκύψουν κατηγορούμενοι. Ο Γ. Τσάκαλος σχολίασε ότι όλα αυτά δεν αποτελούν αυθαιρεσίες μόνο της Αντιτρομοκρατικής, αλλά έχουν να κάνουν και με τη δικαστική εξουσία.

Μετά το τέλος της ανάγνωσης εκθέσεων γραφολογικών πραγματογνωμοσυνών, που αφορούσαν δέματα που περιείχαν εκρηκτικούς μηχανισμούς, ο συνήγορος Σπ. Φυτράκης σχολίασε πως εφόσον στα δέματα δεν βρέθηκε ούτε DNA ούτε γραφή κανενός από τους κατηγορούμενους, πώς γίνεται να κατηγορούνται ότι εκείνοι τα έφτιαξαν και τα έστειλαν;

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 26 Νοέμβρη.

ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/20395.Νέα-δίκη-ΣΠΦ-πακέτο-με-άλλες-υποθέσει ς-–-85η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger