Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Από 200 ευρώ η ετησία επιβάρυνση για τα σκάφη αναψυχής

Από 200 ευρώ η ετησία επιβάρυνση για τα σκάφη αναψυχήςΤέλος Παραμονής και Πλόων (ΤΠΠ) θα καταβάλουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 όλα τα πλοία αναψυχής και τα μικρά σκάφη άνω των 7 μέτρων.
Τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θεσμοθετεί το Τέλος Παραμονής και Πλόων με σκοπό, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων μέσα από ήπιες χρεώσεις ευρείας εφαρμογής, ώστε να μη λειτουργήση ως αντικίνητρο στην τουριστική κίνηση.

Το ειδικό τέλος θα υπολογίζεται σε ετήσια βάση, θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους και καθορίζεται σε 200 ευρώ για σκάφη ολικού μήκους 7 έως και 8 μέτρων, 300 ευρώ για σκάφη μήκους 8 έως 10 μέτρων, 400 ευρώ για σκάφη 10 έως και 12 μέτρων , ενώ για τα σκάφη που ξεπερνούν τα 12 μέτρα το τέλος θα ανέρχεται σε 100 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο.
Η χρέωση για τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια θα είναι η μισή με την προϋπόθεση της αποκλειστικής επαγγελματικής χρήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger