Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

To θρίλερ συνεχίζεται Αδιέξοδο στην συνάντηση Ομπάμα-Ρεπουμπλικανών για το «ταβάνι» του χρέους

«Ο πρόεδρος δεν είπε ούτε ναι, ούτε όχι στη συμβιβαστική πρότασή μας για παράταση έξι εβδομάδων» δήλωσε βουλευτής που μετείχε στη συνάντηση στο Λευκό Οίκο


Παραμένει το αδιέξοδο όσον αφορά το θέμα της αύξησης του ορίου του χρέους των ΗΠΑ που εκπνέει στις 17 Οκτωβρίου καθώς η συνάντηση που είχαν Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα δεν κατέληξε σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά βουλευτής που μετείχε στη διάρκειας 1,5 ώρα συνάντηση: «Ο πρόεδρος δεν είπε ούτε ναι, ούτε όχι στην πρότασή μας».

Δεύτερος βουλευτής σημείωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα φάνηκε να ελπίζει στην άρση του λουκέτου της κυβέρνησης πριν την πρόοδο των συνομιλιών.

Το αδιέξοδο στις συζητήσεις επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Στη συνάντηση μετείχαν περίπου είκοσι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος με επικεφαλής τον Τζον Μπένερ, οι οποίοι αποχώρησαν από τον Λευκό Οίκο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Ο μοναδικός που έκανε κάποιο σχόλιο ήταν ο βουλευτής της Βιρτζίνια Έρικ Κάντορ που μίλησε για «χρήσιμη συνάντηση» προσθέτοντας ότι «περιμένουμε συνέχιση των συζητήσεων σήμερα».

Την επιφυλακτικότητά του για το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων είχε εκφράσει ο επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ δηλώνοντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με άλλους δημοκρατικούς γερουσιαστές με τον πρόεδρο Ομπάμα πως θέλει πρώτα να δει περισσότερες λεπτομέρεις από το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών.

Ο Ρέιντ υπογράμμισε επίσης πως οι Δημοκρατικοί δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν με τους Ρεπουμπλικανούς πάνω σε θέματα προϋπολογισμού εάν πρώτα δεν λυθεί το πρόβλημα της 10ήμερης παράλυσης του κρατικού μηχανισμού. «Αυτό δεν πρόκειται να γίνει», προειδοποίησε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger