Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

alt

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ
Το Σάββατο (12/10/13) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση, την οποία ακολούθησε αγωνιστική πορεία η οποία πέρασε μέσα από τους κεντρικούς δρόμους του Περάματος, ενώ ενδιάμεσα έκανε συμοβολική στάση έξω από την κεντρική πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος:
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκε  στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Πέραμα και στη διάρκεια της πορείας έκανε στους δημοσιογράφους την παρακάτω δήλωση:
«Οι εργαζόμενοι του Περάματος και όλου του Πειραιά είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να σταματήσουν το φασισμό και να κόψουν το δολοφονικό χέρι του στις γειτονιές τους.
Είναι γι΄αυτό ενωμένοι και αποφασισμένοι να συμβάλουν για να απαλλάξουν, ταυτόχρονα, τη χώρα από την τρόικα και τα μνημόνια και την κυβέρνηση που τα υπηρετεί.
Ευρύτερα ο λαός μας, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, όλο και περισσότερο ενώνεται γύρω από το θεμελιώδες αίτημα μιας μεγάλης αντιφασιστικής, αντιμνημονιακής και δημοκρατικής ανατροπής που θα δώσει ανάσα και ελπίδα στη χώρα, ανοίγοντας δρόμους εθνικής ανεξαρτησίας, διεξόδου και προοδευτικής ανασυγκρότησης.
»
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Στη συνέχεια ο Παναγ. Λαφαζάνης απάντησε σε σειρά από ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.
Σε ερώτηση για τη σχέση της σημερινής αντιφασιστικής εκδήλωσης στο Πέραμα με τα προβλήματα της περιοχής και τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική ανατροπή, ο Παναγ. Λαφαζάνης υπογράμμισε:
"Η σημερινή αντιφασιστική εκδήλωση έχει στο επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα του Περάματος και της ευρύτερης περιοχής.
Στο κέντρο της σημερινής μας διαμαρτυρίας είναι η έρημη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, οι χιλιάδες και χιλιάδες που δούλευαν στη ζώνη, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Παύλος Φύσσας και έμειναν άνεργοι. Στο κέντρο της σημερινής διαδήλωσης είναι τα υποστελεχωμένα και υποβαθμισμένα σχολεία του Περάματος, οι πεινασμένοι μαθητές, οι οικογένειες ανέργων που δεν έχουν τίποτα, η πλήρης απουσία υποδομών υγείας και οι χιλιάδες ανασφάλιστοι. Για μας δεν υπάρχει γενικός και αόριστος αντιφασισμός έξω από τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα που απαιτούν άμεση απάντηση. Ο αγώνας μας κατά του νεοναζισμού και του νεοφασισμού είναι απόλυτα συνυφασμένος με το κεντρικό μας μέτωπο, που είναι μέτωπο ενάντια στην τρόικα, τα μνημόνια, το νεοφιλελευθερισμό και την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για μια προοδευτική ανατροπή στη χώρα με σοσιαλιστικό ορίζοντα. Με κανένα τρόπο οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις δεν σημαίνουν υποστολή του αντιμνημονιακού προοδευτικού αγώνα μας για να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά. Αντίθετα μέσα από τις αντιφασιστικές διαμαρτυρίες θέλουμε να αναβαθμίσουμε, να κάνουμε πιο ουσιαστικό, πιο ενωτικό και ευρύ μέσα στο λαό και επομένως πιο δυναμικό και αποτελεσματικό τον αγώνα για να απαλλάξουμε τη χώρα από την τρόικα, τα μνημόνια και την κυβέρνηση που τα υπηρετεί."
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΛΜΑ
Απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε:
«Αυτή η συγκυρία, με τα πλήγματα που δέχτηκε η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής αλλά και τις ακόμα πιο οδυνηρές εξελίξεις σε οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο, δίνει τη δυνατότητα στην Αριστερά να περάσει στην αντεπίθεση, να προχωρήσει σε βαθύτερη και ουσιαστικότερη ριζοσπαστικοποίηση και να κάνει ένα νέο άλμα στην επιρροή της και τη συμβολή της στην ανάπτυξη μεγάλων ενωτικών ταξικών αγώνων με επίκεντρο τα οξύτατα εργατικά-λαϊκά προβλήματα και την προοδευτική ανατροπή.
Η Αριστερά, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση, έχει την ευκαιρία να κατακτήσει την αυθεντική ηγεμονία, ως η μόνη γνήσια  ανατρεπτική δύναμη εναλλακτικής προοπτικής,μέσα στα πλατιά εργατικά-λαϊκά στρώματα, ακόμα και σε αυτά που παρακολούθησαν εκλογικά τη Χρυσή Αυγή και σήμερα προβληματίζονται από τις εξελίξεις.
Αυτή η ηγεμονία και το νέο άλμα επιρροής της Αριστεράς στα πιο πλατιά εργατικά – λαϊκά στρώματα, αυτή η νέα νικηφόρα πολιτική και κινηματική αριστερή αντεπίθεση, έχει πολλές προϋποθέσεις και κυρίως την ικανότητα ανάληψης ενωτικών πρωτοβουλιών στον αριστερό χώρο και στην ανάπτυξη ενωτικών αγώνων και στην υιοθέτηση ενός ριζοσπαστικού και συνεκτικού προγράμματος που θα αμφισβητεί σε βάθος το νεοφιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό και τους εκβιασμούς και τα διλήμματα των ευρωατλαντικών οργανισμών.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση του newsbomb.gr για τα όσα είπε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Ν.Δένδιας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε:
«Τα όσα ανέφερε ο κ. Δένδιας περί ακραίων στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγουν, δυστυχώς, την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων.
Αυτή η θεωρία των δύο άκρων, η οποία επιχειρεί, περίπου, να εξομοιώσει, στο όνομα της βίας, τη Χρυσή Αυγή με την Αριστερά, υπονομεύει ευθέως τη Δημοκρατία και οδηγεί τη χώρα σε ανώμαλες εξελίξεις.
Τα ακραία στοιχεία υπάρχουν στην παράταξη της ΝΔ, τα γνωρίζει άριστα ο κ. Ν.Δένδιας και είναι αυτά που δίνουν τον τόνο και την κατεύθυνση στην πολιτική της κυβέρνησης.
Έχουμε μια κυβέρνηση που καταστρέφει οικονομικοκοινωνικά τον τόπο και δυστυχώς θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του με τις επικίνδυνες θεωρίες των δύο άκρων, των οποίων εμπνευστής και αρχιτέκτονας είναι ο κύριος πρωθυπουργός, αλλά δυστυχώς τις ακολουθεί και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, του οποίου ο ρόλος έπρεπε να ήταν πολύ διαφορετικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger