Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Σύσκεψη στο Δήμο Σκοπέλου για Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης



Στη Σκόπελο μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, προκειμένου να μετάσχει σε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Σκοπέλου σχετική με το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσων (Ο.Σ.Α.Ν.). Σκοπός της σύσκεψης ήταν η επιτάχυνση όλων των απαραίτητων ενεργειών (ολοκλήρωση μελετών, αδειοδοτήσεων κλπ) που απαιτούνται από το Δήμο, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης ωρίμανση όλων των έργων για ένταξη στο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσει γρήγορα η υλοποίησή τους.
Όπως δήλωσε ο κ. Καλτσογιάννης: «Βρισκόμαστε σε τελικό στάδιο πριν την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ. Πλέον είναι στο χέρι του Δήμου να τρέξει τις διαδικασίες και οι υπηρεσίες του να εντείνουν
τις προσπάθειες τους, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι επιτακτική η υλοποίηση τέτοιων έργων υποδομής, που θα δώσουν πνοή στην τοπική κοινωνία, θα ωφελήσουν τον τουρισμό και θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία στη πανέμορφη Σκόπελο».
Το Σχέδιο αυτό συντάχθηκε και υποβλήθηκε από το Δήμο Σκοπέλου, έχει εγκριθεί από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για χρηματοδότηση έργων προυπολογισμού 3.000.000 ευρώ στο πλαίσιο του Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΕΙΡΟΣ» 2007-2013.
Συγκεκριμένα προβλέπει την υλοποίηση έργων όπως είναι η ανακατασκευή καλντεριμιών σε Σκόπελο και Γλώσσα, οι αναπλάσεις παιδικών χαρών, η δημιουργία πολυχώρων αναψυχής και πρασίνου, ο ηλεκτροφωτισμός πεζοδρομίων, η βελτίωση δρόμων, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, κ.α.
Στη σύσκεψη εκτός του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Καλτσογιάννη και του Δημάρχου Σκοπέλου Γ. Μιχελή, έλαβαν μέρος οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, οι εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΣ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger