Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΕΓΚΑΛΕΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ! Ωμή παρέμβαση Ε.Βενιζέλου στην Δικαιοσύνη!



Στο ΠΑΣΟΚ, μετά το αρχικό μούδιασμα, έκδηλη ήταν χθες μια διάχυτη δυσαρέσκεια πρωτίστως προς την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης, αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Την ίδια στιγμή ο Ε.Βενιζέλος, καλώντας όλους τους θεσμούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, άφησε αιχμές για τη Δικαιοσύνη, στην ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της οποίας - όπως είπε - βασίζεται η ακεραιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.]
Η επέμβαση του Ε.Βενιζέλου στα εσωτερικά της Δικαιοσύνης (επειδή οι ανακριτές άφησαν ελέυθερους τους βουλευτές συναδέλφους του, αλλά πολιτικούς του αντιπάλου;!) ξεκίνησε από χθες με έμμεσες απειλές σε ανακριτκή και εισαγγελέα. Γιατί απειλή είναι όταν η δικαιοσύνη παίρεια μια απόφαση που δεν αρέσει σε έναν αντιπρόεδρο κυβέρνησης να εκτοξεύει αυτός
υποδείξεις του επιπέδου "Καλώ την Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της" εν όψει μάλιστα της απολογίας του γ.γ. και ηγέτη ενός κόμματος.
Στελέχη της Χ. Τρικούπη ασκούσαν κριτική χθες στον ... κ. Αθανασίου, ο οποίος, όπως έλεγαν, "είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι όλα τα στοιχεία ήταν «δεμένα» και αδιαμφισβήτητα, ενώ συνέδεσε τις κινήσεις της Δικαιοσύνης με την κυβέρνηση". Δηλαδή αναγνώριζαν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορούσε να αλλάξει την γνώμη δικαστών και εισαγγελέων είτε να καθορίσει το κατηγορητήριο!
Επικαλούμενα δε δικαστικούς κύκλους, αναρωτιόντουσαν πώς είναι δυνατόν να εμφανίζουν τόσο μεγάλη απόκλιση οι αποφάσεις των ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών από τις χθεσινές αποφάσεις χαμηλόβαθμων λειτουργών της Δικαιοσύνης.
Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, δεν έκρυψε την ανησυχία του παρακαλώντας απλώς τα μέλη του οργάνου να κρατήσουν μέτρο και χαμηλούς τόνους τουλάχιστον μέχρι να βγει η απόφαση για προφυλάκιση ή μη και του τελευταίου συλληφθέντος βουλευτή, Χρήστου Παππά.
Δηλαδή αν αποφυλακιστεί ο Χ.Παππάς τι θα κάνουν; Θα ζητήσουν την παραίτηση του Χ.Αθανασίου; Αυτή είναι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη;
Επιπλέον, ζήτησε να ολοκληρωθεί η αντιρατσιστική νομοθεσία και διαβεβαίωσε ότι προχωρεί η τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής αφού υπάρχουν ασκήσεις ποινικών διώξεων για σοβαρά εγκλήματα. Για μία ακόμη φορά διαβεβαίωσε ότι εάν η Χρυσή Αυγή επιχειρήσει να καταστρατηγήσει τις κοινοβουλευτικές και εκλογικές διαδικασίες, την απάντηση θα δώσει το Σύνταγμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger