Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Στήνουν εργοδοτικό σωματείο Μετάλλου στο Βόλο

Τις μεθοδεύσεις καταγγέλλει το ταξικό συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»
Διασπαστικό, νόθο «σωματείο σφραγίδα» με την επωνυμία «Σωματείο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας», δημιουργούν ο μηχανισμός του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, μαζί με τους τοπικούς βιομήχανους, στο Βόλο, όπου δρα το ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας». Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Τρίτη, η πλειοψηφία στη νέα διοίκηση της ΠΟΕΜ, απέκλεισε τις δυνάμεις της ΔΑΣ από το προεδρείο, παρά το γεγονός ότι αναδείχτηκαν δεύτερη δύναμη στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωσή του το ταξικό συνδικάτο σημειώνει ότι η κίνηση αυτή στοχεύει στη δημιουργία νόθων αντιπροσώπων, οι οποίοι θα στηρίζουν και θα ψηφίζουν τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό σε Εργατικό Κέντρο Βόλου και Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου (ΠΟΕΜ). Στοχεύει ακόμα στην ανακοπή της ανοδικής πορείας των ταξικών δυνάμεων και ιδιαίτερα του Συνδικάτου Μετάλλου, το οποίο είναι καρφί στα μάτια των βιομηχάνων.
Το ταξικό συνδικάτο παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη νοθεία στη δημιουργία του νέου «σωματείου». Από τα 25 ιδρυτικά μέλη του νέου «σωματείου» τα 21 δηλώνουν ότι εργάζονται σε ανύπαρκτο εργοδότη -17 στον «ΚΟΝΤΙ», που έκλεισε εδώ και 2 χρόνια και 4 στην ΒΜΤ από την οποία έχουν αποχωρήσει, ή απολυθεί- ενώ ένας δε δηλώνει καθόλου εργοδότη.
Επίσης, από τους 93 που φέρονται εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μελών, οι 57 δεν έχουν αριθμό μητρώου ΙΚΑ, ο οποίος είναι απαραίτητος, οι 37 δεν έχουν ούτε αριθμό μητρώου ΙΚΑ, ούτε αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, οι 45 δε δηλώνουν εργοδότη και οι 75 δε δηλώνουν ειδικότητα.
Ακόμα, από τα 77 μέλη που φέρεται να ψήφισαν στις εκλογές που έγιναν στις 16/9/2013, οι 43 ψήφισαν χωρίς να αναγράφεται στο μητρώο μελών ο αριθμός μητρώου ΙΚΑ και χωρίς να προσκομίσουν ασφαλιστικό βιβλιάριο το οποίο είναι απαραίτητο για την εκλογική διαδικασία. «Απορίες» και «ερωτηματικά» υπάρχουν και για το ποιος χρηματοδότησε την αναγνώριση του σωματείου και την διενέργεια των εκλογών, καθώς απαιτούνται περί τα 2.000 ευρώ, που δεν περισσεύουν στους ανέργους της ΚΟΝΤΙ και της ΒΜΤ.
Το Συνδικάτο σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Η μόνη απάντηση που τους ταιριάζει είναι η πλήρης απομόνωσή τους από το σύνολο της εργατικής τάξης, η ενίσχυση και η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, η εγγραφή όλων των μεταλλεργατών στο Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας "Μήτσος Παπαρήγας"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger