Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 77η συνεδρίαση, Πέμπτη 17.10.13

Μετά την ανάγνωση έκθεσης ερεύνης στο σπίτι της μητέρας των Γερ.και Χρ. Τσάκαλου, τα δυο μέλη της ΣΠΦ κατήγγειλαν την τακτική της Αντιτρομοκρατικής που προσπαθούσε να εμπλέξει και τις οικογένειές τους. Κατήγγειλαν ακόμη, ότι άτομα που οδηγούσαν μηχανή μεγάλου κυβισμού, χωρίς πινακίδες, σταμάτησαν τη μητέρα τους έξω από το σπίτι της και με πρόσχημα ότι κάτι συνέβη στη γειτονιά επιχείρησαν να της πάρουν δείγμα για έρευνα DNA. Η μητέρα τους δεν τσίμπησε, δεν
έδωσε δείγμα για DΝΑ και στη συνέχεια κατήγγειλε το γεγονός με δημοσίευμα στο «Ποντίκι». Οι Γ. και Μ. Νικολόπουλος, επίσης, κατήγγειλαν ότι την ίδια τακτική εφάρμοσε η Αντιτρομοκρατική και στη δική τους οικογένεια, ερευνώντας το πατρικό τους σπίτι δυο φορές σε διάστημα ενός μήνα.

Στη συνεδρίαση διαβάστηκαν ακόμη εκθέσεις κατάσχεσης όπλων (αφορούν το βούλευμα 207, για την υπόθεση του Βόλου). Από τα συνοδευτικά έγραφα τα μέλη της ΣΠΦ διαπίστωσαν ότι έγινε απόπειρα ξυσίματος του αριθμού των όπλων (στο θέμα θα επανέλθουν σε επόμενη συνεδρίαση).

Στη συνεδρίαση συνέβη και το περίεργο (και συνάμα σημαντικό) γεγονός να αναγνωστεί έγγραφο για τον Γ. Μιχαήλ, που συνελήφθη με τους Κ. Σακκά, Αλ. Μητρούσια, Γ. Καραγιαννίδη και Στ. Αντωνίου, όμως έχει απαλλαγεί και δεν είναι κατηγορούμενος. Επιπλέον στην υπόθεση του Βόλου δεν υπάρχει κανένα στοιχείο γι’ αυτούς τους κατηγορούμενους. Και δε θα μπορούσε να υπάρχει, αν σκεφτούμε ότι όχι μόνον οι ίδιοι αλλά και τα μέλη της ΣΠΦ δηλώνουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη ΣΠΦ. Και όμως, γι’ αυτόν τον αγωνιστή, που έχει απαλλαγεί, περιλήφθηκε στη δικογραφία αναγνωστέο έγγραφο, ενώ όπως διαπιστώσαμε στα αναγνωστέα έχουν «παρεισφρήσει» και άλλα έγγραφα που αφορούν τον Γ. Μιχαήλ. Ασφαλώς, υπήρξε σκοπιμότητα από την εισαγγελία που εισήγαγε έγγραφα που αφορούν τον απαλλαγέντα Γ. Μιχαήλ. Σκοπιμότητα υπάρχει όμως και από την πρόεδρο του τρομοδικείου Μ. Τζανακάκη, η οποία άρχισε να διαβάζει αυτό το έγγραφο. Το γεγονός ότι περιλαμβανόταν στον κατάλογο των αναγνωστέων δεν της δίνει το δικαίωμα να το διαβάσει, γιατί απλούστατα ο Γ. Μιχαήλ αθωώθηκε, ενώ το έγγραφο δεν συσχετίζεται μ’ αυτή την υπόθεση. Και δεν μπορεί η πρόεδρος να ισχυριστεί ότι δεν έχει ξαναδιαβάσει όχι μόνο το συγκεκριμένο αναγνωστέο έγγραφο, αλλά το σύνολο των δικογραφιών με τις οποίες διεξάγεται αυτή η δίκη.

Ο συνήγορος Δ. Κατσαρής, μόλις συνειδητοποίησε τι περιλαμβάνει αυτό το έγγραφο, υπέβαλε αμέσως αίτημα να σταματήσει η ανάγνωσή του, γιατί δεν έχει καμία θέση στη συγκεκριμένη δικογραφία και επιπλέον αφορά τον Γ. Μιχαήλ που έχει απαλλαγεί. Το προκλητικό είναι ότι το τρομοδικείο, αντί να κάνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, επιφυλάχτηκε να αποφασίσει! Οταν για τέτοια πεντακάθαρα θέματα το τρομοδικείο επιφυλάσσεταιδεν μας δίνει το δικαίωμα να ισχυριστούμε, ότι διεξάγει μια δίκη πολιτικών αντιπάλων, τους οποίους ως τέτοιους θα αντιμετωπίσει στην τελική του κρίση;

Ο τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιάς και άλλοι αντιτρομοκρατικάριοι έχουν καταθέσει στη δίκη, ότι δήθεν ενημερώθηκαν  από άγνωστο και άρχισαν την έρευνα για την υπόθεση του Βόλου. Κι ακόμη, ότι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το τηλέφωνο του αγνώστου, γιατί δεν έχουν μηχανισμό αναγνώρισης κλήσεων! Οταν κατέθετε αυτά τα κωμικά, τόσο οι συνήγοροι όσο και οι κατηγορούμενοι στρίμωξαν άγρια τον Χαρδαλιά, ενώ υπέβαλαν αιτήματα, τα οποία το τρομοδικείο απέρριψε. Το θέμα επανέφερε ο Χρ.Τσάκαλος, με αφορμή δημοσίευμα του περιβόητου Λαμπρόπουλου στο «Βήμα» της 15ης Οκτώβρη. Και δικαίως το επανέφερε, διότι δικαιώνονται απόλυτα τα μέλη της ΣΠΦ σε όσα καταμαρτυρούσαν για το ρόλο που έπαιξαν ο Χαρδαλιάς και η κακόφημη υπηρεσία του στο στήσιμο αυτού του σαθρού κατηγορητήριου. Επαναφέροντας αυτό το ζήτημα, ο Χρ. Τσάκαλος δεν παρεξέκλινε ούτε εκατοστό από τη γνωστή γραμμή της οργάνωσής του, ότι δεν πάνε να χτίσουν κάποιο τεκμήριο αθωότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε έρευνα για τους άγνωστους πληροφοριοδότες της Αντιτρομοκρατικής. Εγραψε ο Λαμπρόπουλος: «Σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις όπως η σύλληψη μελών  της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” στο Βόλο, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην Πάρο… οι έρευνες των αστυνομικών φαίνεται να ξεκινούν από μια κλήση που γίνεται σε αστυνομική υπηρεσία από τηλέφωνο χωρίς αναγνώριση κλήσης όπου  πολίτης λέει τα ονόματα των δραστών (…) Επί πλέον, όταν μας ρωτούν σε δίκες ποιος ήταν, αν έχουμε στην ΕΛΑΣ αναγνώριση κλήσεων ή αν ζητήσαμε άρση απορρήτου για να βρούμε την προέλευση  του τηλεφώνου, εμείς απαντάμε είτε πως δεν έχουμε αναγνώριση είτε ότι ο “άγνωστος” τηλεφώνησε στην ειδική γραμμή για τους πολίτες όπου διασφαλίζεται το απόρρητο της επικοινωνίας τους και έτσι είμαστε απόλυτα καλυμμένοι».

Οι ομολογίες των ασφαλιτών είναι κυνικές και επιβεβαιώνουν ότι ο Χαρδαλιάς και οι όμοιοί του φούσκωσαν με ψέματα την πρόεδρο, τον εισαγγελέα και τους εφέτες του τρομοδικείου, που έσπευσαν να τους υποστηρίξουν, απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Θα τολμήσει άραγε το τρομοδικείο να καλέσει τον Χαρδαλιά; Κι αν δεν το κάνουν οι ίδιοι οι δικαστές, θα δεχτούν τυχόν αίτημα που θα υποβληθεί από τους συνηγόρους ή θα το απορρίψουν και πάλι;

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 23 Οκτώβρη.

http://www.eksegersi.gr/3η-Δίκη-ΣΠΦ/20140.Νέα-δίκη-ΣΠΦ-πακέτο-με-άλλες-υποθέσεις---77η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger