Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Παίρνουν το σπίτι πολύτεκνου για χρέος 2.268 ευρώ!

Αμεση απάντηση από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, που αποφάσισε κινητοποίηση την Πέμπτη
Αποσπάσματα από το ειδοποιητήριο της κατάσχεσης που έλαβε την περασμένη Παρασκευή η εξαμελής οικογένεια στη Λέσβο
Στο δρόμο θέλει να πετάξει το κράτος μια εξαμελή οικογένεια, για χρέη στην Εφορία ύψους 2.268 ευρώ! Πρόκειται για την οικογένεια του 45χρονου Νίκου Γιαννέλη, συμβασιούχου στην ΙΔ' Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο νομό Λέσβου, του οποίου η σύμβαση λήγει στο τέλος του χρόνου.Η γυναίκα του, Μαρία, 35 χρονών, είναι άνεργη εδώ και τρία χρόνια. Οι δυο τους και τα τέσσερα παιδιά τους -ηλικίας 11, 9, 7 και 4 χρονών- ζουν σε ένα σπίτι 60 τετραγωνικών μέτρων στο ορεινό χωριό Ασώματος στην περιφέρεια της Αγιάσου. «Ζούμε με 800 ευρώ και, απ' το τέλος του χρόνου, ούτε αυτά δε θα έχουμε», λέει στο «Ρ» ο Ν. Γιαννέλης.
Οπως μας λέει, την προηγούμενη
Πέμπτη ήρθε ένα χαρτί στο σπίτι με το οποίο τους ειδοποιούσαν ότι δεσμεύτηκε ο λογαριασμός της γυναίκας του στην τράπεζα -ο οποίος είχε μέσα το ποσό των 0,03 ευρώ- μέχρι του ποσού των 2.268 ευρώ! Την επόμενη μέρα, Παρασκευή, ο δικαστικός κλητήρας έφερε το ειδοποιητήριο κατάσχεσης του σπιτιού τους.
Σύμφωνα με αυτό, το σπίτι δεσμεύεται για χρέη προς την Εφορία ύψους 2.268 ευρώ. Από αυτά, τα 210 ευρώ αφορούν το «χαράτσι» του 2011 (ΕΕΤΗΔΕ) και τα 1.300 ευρώ οφειλές της γυναίκας του από το 2006. Τα υπόλοιπα, μέχρι το τελικό ποσό, αφορούν τους τόκους επί των οφειλών. Οι οφειλές των 1.300 ευρώ, προκύπτουν από το φόρο εισοδήματος του 2006, όταν το διάστημα 2004 - 2006 είχαν περίπτερο στη Μυτιλήνη, στο όνομα της συζύγου.
«Ολα αυτά τα χρόνια», συνεχίζει ο Ν. Γιαννέλης, «τα ειδοποιητήρια από την Εφορία στέλνονταν σε λάθος διεύθυνση και συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Γεωργίου 6 στη Μυτιλήνη, όπου μέναμε το 2005, ενώ από τότε εμείς μένουμε στον Ασώματο». Το αποτέλεσμα ήταν ο Ν. Γιαννέλης και η οικογένειά του να μην ειδοποιηθούν για τα χρέη προς την Εφορία και ως εκ τούτου να μη μπορέσουν να κάνουν έγκαιρα τον απαραίτητο διακανονισμό. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία πλειστηριασμού έχει ήδη ξεκινήσει με πρώτη προσφορά τα 35.139 ευρώ.
Αμεσα αντέδρασε το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο που με χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε να προχωρήσει μεθαύριο Πέμπτη στις 11 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου