Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Μουντιάλ 2014: Ελλάδα - Σλοβακία, 1 - 0

Μουντιάλ 2014: Ελλάδα - Σλοβακία, 1 - 0


 
Η Εθνική επικράτησε με 1-0 της Σλοβακίας στο «Γ.Καραϊσκάκης» με αυτογκολ του Σκρτελ (44') στην προτελευταία αναμέτρηση του 7ου ομίλου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Στον τελευταίο αγώνα της υποδέχεται το Λιχτενστάιν την Τρίτη, ενώ η Βοσνία που επιβλήθηκε με 4-1 του Λιχτενστάιν και διατήρησε την κορυφή, θα παίξει στην τελευταία «στροφή» στη Λιθουανία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν καλύτερο των Σλοβάκων στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, πήρε μια δίκαιη και «επαγγελματική» νίκη.

Σαν «από μηχανής Θεός», ο Σκρτελ, με την... αμέριστη βοήθεια του τερματοφύλακα Μούχα, ο οποίος στο γύρισμα του στόπερ της Λίβερπουλ είδε την μπάλα να περνά κάτω από το σηκωμένο πόδι του και να καταλήγει στα δίχτυα του, στο 44ο λεπτό.

Στο διάστημα που προηγήθηκε, η απουσία του Μάρεκ Χάμσικ δεν ήταν απλώς εμφανής αλλά επέδρασε καταλυτικά στο παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας. Απόντος του άσσου της Νάπολι και με εξουδετερωμένους τους Βάις και Στοχ, το παιχνίδι των Σλοβάκων ήταν μονοδιάστατο και προβλέψιμο. Για του λόγου το αληθές, το συγκρότημα του Κόζακ δεν έκανε υποψία ευκαιρίας στο πρώτο μισό, σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα που απείλησε άμεσα σε τέσσερις περιπτώσεις.

Στο 6ο λεπτό και σε φάουλ του Τοροσίδη ο Μανωλάς έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Μούχα με εξαιρετική επέμβαση στη δεξιά γωνία του αποσόβησε το γκολ. Στο 10΄ και ύστερα από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας ο Τζιόλης έκανε δυνατό σουτ, ο Σκρτελ κόντραρε και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 28΄, ο Σαλπιγγίδης υποχρέωσε τον Μούχα σε νέα επέμβαση με μακρινό σουτ, με τον Μήτρογλου πάντως ξεμαρκάριστο να περιμένει για μια πάσα που δεν έγινε ποτέ, ενώ στο 43' η βολίδα του Τοροσίδη σε αναταραχή στην αντίπαλη περιοχή έφυγε πάνω από το δοκάρι.

Το προβάδισμα στο σκορ, έστω με τον τρόπο που ήρθε, τόνωσε την ψυχολογία των διεθνών, που ξεκίνησαν στο δεύτερο ημίχρονο με σαφή πρόθεση να «τελειώσουν» το παιχνίδι. Στο 48' ο Χολέμπας πλαγιοκόπησε την άμυνα και γύρισε την μπάλα στον Χριστοδουλόπουλο, που πρόλαβε να κάνει το σουτ αλλά τον κόντραρε ο Ντούριτσα, ενώ στο 56' ο Μήτρογλου «τσίμπησε» την μπάλα, την πέρασε πάνω από τον Μούχα αλλά ο Πέκαρικ έδιωξε μισό μέτρο πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Οι παίκτες του Σάντος δεν βρήκαν το 2-0 στο χρόνο που ήθελαν, ως εκ τούτου λοιπόν φρόντισαν να διαχειριστούν με σύνεση το υπέρ του αποτέλεσμα στον εναπομείναντα χρόνο, φροντίζοντας πάντως να «καρδιοχτυπήσουν» τον Μούχα με δύο αξιόλογα σουτ των Χολέμπας (67') και Σαλπιγγίδη (71'), που έφυγαν ελάχιστα άουτ. Αυτός ήταν και ο επίλογος της αναμέτρησης, συν την κίτρινη κάρτα που πήρε ο Μανιάτης στις καθυστερήσεις και τον έθεσε εκτός από την αναμέτρηση με το Λιχτενστάιν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντενίζ Αϊτεκίν (Γερμανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χολέβας, Μανιάτης – Πέκαρικ, Βάις, Στοχ, Γιάκουμπκο, Χούμποτσαν

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης (76΄ Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος (57΄ Νίνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (89΄ Φετφατζίδης).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Γιαν Κότζακ): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Πέτσοφσκι (63΄ Γκεντέ), Κούτσκα, Σέστακ (63΄ Γιάκουμπκο), Βάις, Στοχ, Νέμετς (76΄ Ντούρις).

Η βαθμολογία:

Βοσνία 9 7-1-1 29-6 22

Ελλάδα 9 7-1-1 10-4 22

Σλοβακία 9 3-3-3 9-8 12

Λιθουανία 9 3-2-4 9-10 11

Λετονία 9 2-1-6 8-18 7

Λιχτενστάιν 9 0-2-7 4-23 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger