Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Οι δικοί μας μιλάνε για έξοδο από την κρίση και το Reuters γράφει για έξοδό μας από το ευρώ!

Σοκ από Eurogroup: «Ετοιμάστε σχέδια εκτάκτου ανάγκης για πιθανή έξοδο της Ελλάδας»
Σοκ προκαλεί δημοσίευμα του Reuters που κάνει λόγο για συμφωνία των Ευρωπαίων προκειμένου κάθε χώρα να επεξεργαστεί σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
«Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι πρέπει η κάθε χώρα -μέλος της ευρωζώνης να ετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την πιθανότητα η Ελλάδα να αποφασίσει να φύγει από τη ζώνη του ευρώ» αποκαλύπτει το Reuters, επικαλούμενοι τις έγκυρες πληροφορίες δύο αξιωματούχων.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το διεθνές πρακτορείο, η απόφαση ελήφθη την περασμένη Δευτέρα σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Working Group, ενώ εκτός της συμφωνίας καταρτίστηκε και ένα memo από μία χώρα-μέλος (σ.σ.: που δεν κατονομάζει το δημοσίευμα) στην οποία παρέθετε κάποιες λεπτομέρειες που...
οι χώρες-μέλη θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα.
Σύμφωνα με τον έναν από τους δύο αξιωματούχους που επιβεβαίωσαν την είδηση στο διεθνές πρακτορείο, μέχρι σήμερα «δεν είχε γίνει καμία σχετική προετοιμασία για την ευρωζώνη υπό τον φόβο των διαρροών» και της ζημιάς που θα προκαλούσε η δημοσιότητα ενός τέτοιου σχεδίου, ακόμη και αν συνοδευόταν από τον παρανομαστή της απιθανότητας.
«Το σημείωμα (σ.σ. εννοεί το memo) αναφέρει λεπτομερώς τα πιθανά κόστη σε κάθε χώρα-μέλος από μια ελληνική έξοδο και σημειώνει ότι σε περίπτωση που το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο θα έπρεπε να γίνει με “ευγενικό” τρόπο. Μάλιστα, τόνιζε ότι αν επέλεγε την έξοδο η Ελλάδα, θα έπρεπε να της παρασχεθεί και βοήθεια για να το κάνει πράξη» καταλήγει το δημοσίευμα.
Από star μέσω zeidoron

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger