Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΟN ΔΗΜΟ


 Κάποιοι δημότες της Λάρισας και μάλιστα υπάλληλοι του Δήμου Λαρισαίων, είναι πιο ίσοι από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς της πόλης. Πρόκειται για τους ευνοούμενους του δημάρχου, οι οποίοι μέσα από έναν «κώδικα σιωπής» ανταμείβονται με ιδιαίτερα προνόμια για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο λεγόμενο «σύστημα Τζανακούλη».

Μία από τις κραυγαλέες περιπτώσεις είναι αυτή του κεντρικού ταμία του Δήμου Ηρακλή Κουτσιμανή, ο οποίος, αν και απλός υπάλληλος, «εκπαραθύρωσε», τον περασμένο Φεβρουάριο, τον ίδιο τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Φακή που ήταν πολιτικός του προϊστάμενος. Ως γνωστόν, ο Φακής, είχε αποδειχτεί πολύ «ενοχλητικός», τόσο για τον δήμαρχο όσο και για τον ταμία.
Την περίοδο εκείνη είχαμε αποκαλύψει ότι η κόρη του Κουτσιμανή εργάζεται στο Δήμο Λαρισαίων μέσω μιας σκανδαλώδους σύμβασης που είχε τις ευλογίες του Τζανακούλη. Ο κ. Κουτσιμανής, μάλιστα, αντέδρασε άμεσα και επιχείρησε να διαψεύσει το γεγονός απειλώντας μας, μέσω εξωδίκου, ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Βεβαίως κατάπιε την γλώσσα του όταν αποδείξαμε, με στοιχεία, τον διορισμό της κόρης του στο Δήμο, για άλλα δύο χρόνια, μέσω της τοπικής ΜΚΟ «Ανθρωπομάνια». Λέμε «άλλα δύο χρόνια» διότι το καινούργιο στοιχείο είναι ότι ο ταμίας την διόριζε και σε προηγούμενες περιόδους!
Αδιάψευστος μάρτυρας η παρακάτω βεβαίωση:
ΒΕΒΑΙΩΣΗ
Βεβαιώνεται ότι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο Δήμο μας η Κουτσιμανή Σωτηρία του Ηρακλή απασχολήθηκε στο πρώην Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας με την επωνυμία:«Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων» ως Κοινωνική Λειτουργός (ΠΕ) με σύμβαση μίσθωσης εργασίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2527/97 τα παρακάτω διαστήματα:
1) Από 4-10-2010 έως 27-12-2010
2) Από 28-12-2010 έως 27-4-2011
Επισημαίνουμε ότι το παραπάνω Νομικό Πρόσωπο καταργήθηκε κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3852/2010, με την υπ'αρίθμ.6334/37215/2011 απόφαση Γεν Γραμ Περιφέρειας Θεσσαλίας ΦΕΚ 856/16-5-2011 και μεταφέρθηκε το προσωπικό στο Δήμο Λαρισαίων από 16-5-2011.
Η βεβαίωση χορηγείται μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενης για κάθε νόμιμη χρήση.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ».
Ουδόλως, βεβαίως, νοιάζεται ο δήμαρχος, ο οποίος υπογράφει και την ανωτέρω βεβαίωση, για τα χιλιάδες άνεργα παιδιά της πόλης ή για το γεγονός ότι αναρίθμητα σπίτια στη Λάρισα δεν έχουν πια ούτε έναν μισθό. Οι ευνοούμενοί του, στον Δήμο Λαρισαίων, έχουν όπως φαίνεται από δύο μισθούς. Τίποτα φυσικά δεν είναι τυχαίο. Ο Τζανακούλης με τον ταμία παραμένουν πάντα σφιχταγκαλιασμένοι και προφανώς υπάρχουν ισχυρά αίτια που τους κρατάνε μαζί. Θα τα μάθουμε όταν θα έρθει η ώρα του εισαγγελέα, καθώς η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Λάρισας βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκεί τα στόματα ανοίγουν πιο εύκολα...
Eφ. Κόσμος (Κώστας Τόλης)
 larisa101

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger