Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ KΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Μαγαζί το μαγαζί οργανώνουν την κινητοποίηση της Δευτέρας
Τα ΔΣ του Συνδέσμου Οδοντοτεχνιτών και της Ενωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων πήραν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση. Συνεχείς εξορμήσεις σε μικρομάγαζα της Αθήνας

Συνεχίζεται καθημερινά η δραστηριότητα της ΠΑΣΕΒΕ ενόψει της κινητοποίησης της 16ης Σεπτέμβρη και το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, με συσκέψεις και εξορμήσεις σε μικρές επιχειρήσεις και μαγαζιά, καλώντας τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να δώσουν μαζικό «παρών» στην απεργία και τη συγκέντρωση της Αθήνας στην πλατεία Ομόνοιας στις 10 το πρωί.
Το συλλαλητήριο των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη είναι στις 8.30 το πρωί στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Συγκέντρωση θα γίνει στη Λαμία, στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Φθιώτιδας (Οθωνος 3) και πορεία με κατάληξη τα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Στο Ηράκλειο Κρήτης θα γίνει συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΕ στις 7 π.μ. (οδός Γιαννιτσών πλ. Κορνάρου).
Μπροστά στην κινητοποίηση της Δευτέρας οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις στο χώρο των ΕΒΕ δρουν καθημερινά για την οργάνωση του αγώνα.
  • Καθημερινές είναι οι δράσεις των μελών του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων - Εμπόρων του Δήμου Αθήνας που πραγματοποιούν εξορμήσεις με μοίρασμα ανακοινώσεων σε Ριζούπολη, Πατήσια, Κυψέλη, οδό Αχαρνών, Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Γούβα, Παγκράτι, Πετράλωνα, Κολωνό.
Επίσης, έχει επίσης διοργανώσει συσκέψεις αυτοαπασχολούμενων στη Λαμπρινή, στη Ν. Ιωνία, στο 5ο - 6ο διαμέρισμα Δ. Αθήνας. Προχώρησε και σε παρεμβάσεις ενημέρωσης στα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Οδοντοτεχνιτών και της Ενωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων, τα οποία πήραν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.
  • Ανάλογη είναι η δράση της Ενωσης ΕΒΕ Καλλιθέας, μοιράζοντας καθημερινά τη διακήρυξη της ΠΑΣΕΒΕ στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής και έχοντας πραγματοποιήσει ένα «ανοιχτό» Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου τέθηκε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ.
Οπως προκύπτει από τις συζητήσεις που κάνει με τους μικροκαταστηματάρχες της Καλλιθέας, η συντριπτική πλειοψηφία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ, αλλά και την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η δράση της Ενωσης συνδυάζει έτσι το κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση με ενέργειες που απαντούν στα καθημερινά προβλήματα των μελών της και υπό αυτό το σκεπτικό προχώρησε την περασμένη Τρίτη σε παρέμβαση στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΕ, απαιτώντας να σφραγιστεί το βιβλιάριο ασθενείας ανασφάλιστου αυτοαπασχολούμενου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
  • Ο Σύλλογος Επιπλοποιών - Ξυλουργών και Συναφών Επαγγελμάτων τις προηγούμενες μέρες προχώρησε σε εξορμήσεις στα μαραγκούδικα του Δήμου Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger