Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Εθελοντικών δράσεων συνέχεια, από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων

Εθελοντικών δράσεων συνέχεια, από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων

Την Κυριακή 9 και την Τρίτη 11 του Σεπτέμβρη 2013, ομάδες μελών της Ευξίνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, ανέβηκαν στον λόφο της Αναλήψεως και εθελοντικά καθάρισαν την περιοχή και την εκκλησία.

Δυστυχώς το απόμερου του χώρου του λόφου δεν βοηθά στη συντήρηση του καθαρισμού του, με αποτέλεσμα ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης των Τρικάλων να έχει χρόνιο πρόβλημα αισθητικής μα και κυριολεκτικής ρύπανσης από πεταμένα σκουπίδια.

Ως σύλλογος αποφασίσαμε να δώσουμε το θετικό παράδειγμα της εθελοντικής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, αντί της μίζερης και στείρας κριτικής. Αυτό που κρατήσαμε από όσα οι παλιότεροι μας δίδαξαν για τους τρόπους κοινωνικής οργάνωσης στις εκεί Πατρίδες μας, έχει να κάνει με την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη απέναντι στον τόπο του και τους συμπολίτες τους.

Σαφώς και το μήνυμα που προσπαθήσαμε να στείλουμε στην τοπική κοινωνία δεν έχει να κάμει με το αναλάβουν οι σύλλογοι εργασίες που βρίσκονται στην ευθύνη του Δήμου, μα έχει να κάμει με την πριμοδότηση απλών καθημερινών πρακτικών του καθένα μας που δείχνουν σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο. Αρκεί το να φροντίζουμε να μην ρυπαίνουμε ασυλλόγιστα το περιβάλλον.

Λυπηρό σημείο της εξόρμησης η περισυλλογή συρίγγων που δυστυχώς δεν ήταν λίγες. Τα νιάτα μας θέλουν δημιουργικές διεξόδους και οφείλουμε αυτό να μην το παραβλέπουμε, κρύβοντας την αλήθεια πίσω από το δάχτυλο μας.

Με πλήρη σεβασμό στην παράδοση τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας λειτουργούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, Γαριβάλδη 8.

Υπεύθυνος χορευτικών τμημάτων: Αχιλλέας Λέρας

Έναρξη μαθημάτων Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013.

Σαββίδου Λένα (Πρόεδρος)  6979085740 
Παπαδοπούλου Νόπη (Γραμματέας)  6978670067 
Τοπαλίδου Μαργαρίτα (Ταμίας)  6978113967 
Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τρίκαλα
Τ.Κ. 42100
Τηλ. & Fax: 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr
pontiakostrikalon@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger