Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Με τη δύναμη της έδρας


Το ταξίδι του Ολυμπιακού στον αστερισμό του Τσάμπιονς Λιγκ αρχίζει την Τρίτη το βράδυ. Σε σχέση με τις δύο προηγούμενες εκκινήσεις του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, υπάρχουν διαφορές. Διότι πέρυσι και πρόπερσι οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεώθηκαν να μπουν στην αφετηρία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, χωρίς να έχουν βρει ρυθμό μέσα απ' το πρωτάθλημα. Και τούτο διότι είτε δεν είχαν παίξει ματς Σούπερ Λίγκας (όπως πρόπερσι), είτε είχαν δώσει μόλις ένα. Τώρα, οι πρωταθλητές Ελλάδας πρόλαβαν να παίξουν τέσσερις αναμετρήσεις, ενώ υπάρχουν και ποδοσφαιριστές τους -οι διεθνείς- που έχουν δώσουν πέντε ή ακόμη και έξι αγώνες συνολικά. Αριθμός εξόχως σημαντικός προκειμένου να βρουν τα πατήματά και το ρυθμό τους στη νέα σεζόν. Επιπλέον, οι αναμετρήσεις που προηγήθηκαν στο πρωτάθλημα, βοήθησαν τον Ολυμπιακό να βελτιώσει την εικόνα του. Παράλληλα, βοηθήθηκε και ο Μίτσελ για να διορθώσει αδυναμίες του συνόλου, αλλά και δικές του, με πιο χαρακτηριστική τη συνύπαρξη στην ενδεκάδα των Μήτρογλου και Σαβιόλα, οι οποίοι δεν ήταν "παρέα" στην πρεμιέρα με την Καλλονή.
         
Από εκείνο το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο έως και το παιχνίδι με την Ξάνθη, η απόδοση των «ερυθρόλευκων» σημείωσε γεωμετρική άνοδο. Ιδιαίτερα στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής, η εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας δημιούργησε πολλές προσδοκίες ενόψει του ραντεβού με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο, αυτός ο αγώνας με τους «Παριζιάνους» έχει υψηλότατο βαθμό δυσκολίας. Και πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού οι οποίοι θα γεμίσουν το «Καραϊσκάκη» στην πρώτη ευρωπαϊκή παράσταση της χρονιάς.

Απαιτείται, λοιπόν, υπομονή απ' την εξέδρα, στήριξη διαρκείας των παικτών, αλλά και των επιλογών του προπονητή. Διότι ο Μίτσελ πιθανότατα θα παρατάξει ένα σχήμα το οποίο θα έχει ως κύριο μέλημά του τη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας, ώστε να μπει «φρένο» στους επικίνδυνους μέσους και επιθετικούς της Παρί. Αλλωστε, δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς ο Ισπανός τεχνικός, διότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες έχουν διαφορετικές απαιτήσεις απ' τα ματς της Σούπερ Λίγκας. Όμως, με τη δύναμη της έδρας μπορούν οι παίκτες που θα επιλεγούν να παίξουν κόντρα στους πρωταθλητές Γαλλίας, να βάλουν το πρώτο "λιθαράκι" για πρόκριση στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger