Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Θυμίζει φθινόπωρο Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Μετά από ένα τριήμερο έντονης ζέστης σήμερα και το Σαββατοκύριακο περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και μετά το μεσημέρι στα κεντρικά κυρίως ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε για σήμερα Παρασκευή. Τα φαινόμενα, μάλιστα, στη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς και αυτό στις Κυκλάδες ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι στο Βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στον Κορινθιακό ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ.

Για το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά αλλά στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έντασης 4 με 6 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά από το απόγευμα θα πυκνώσουν με αποτέλεσμα το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές περιμένουμε για την Κυριακή. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία ενώ στα δυτικά και τα νότια θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 με 6 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger