Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

"ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ"».

ΚΟ Πτολεμαΐδας του ΚΚΕ: Αποκατάσταση μνημείου που βεβήλωσαν φασιστοειδή (ΒΙΝΤΕΟ)


Βίντεο από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ και την αποκατάσταση του μνημείου
Μαζική και μαχητική απάντηση δόθηκε από τους κομμουνιστές της Πτολεμαΐδας  στα φασιστοειδή, που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής βεβήλωσαν το μνημείο της εθνικής αντίστασης, που βρίσκεται στο χώρο της λαϊκής αγοράς της πόλης.
Την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, οι κομματικές οργανώσεις Εορδαίας του ΚΚΕ οργάνωσαν συγκέντρωση και πορεία προς το μνημείο όπου και έγινε η αποκατάσταση των ζημιών.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, μέλος της Τομεακής Οργάνωσης Υπαίθρου νομού Κοζάνης του ΚΚΕ, ο οποίος κατήγγειλε τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Πτολεμαΐδας του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Οι άνθρωποι της νύχτας μόνο νύχτα "δουλεύουν"

Όταν δεν μπορούν να χτυπήσουν ανοιχτά, οι θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής τα βάζουν με τα σύμβολα.
Νύχτα με κάλυμμα το σκοτάδι, μακριά από το λαό, δρώντας σαν συμμορία τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής "βρόμισαν" το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στο χώρο της λαϊκής αγοράς της Πτολεμαΐδας.
Έβγαλαν το μίσος τους σε ένα σύμβολο της ΕΑΜικής αντίστασης, σε ένα χώρο που είχαν επιλέξει οι ομοϊδεάτες τους, Ναζί-κατακτητές, κατά τη διάρκεια της κατοχής να στήσουν κρεμάλες και να εκτελούν αγωνιστές. Σε ένα χώρο όπου κάθε χρόνο τιμώνται οι ήρωες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ.
Λίγες μόνο ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα και σε στελέχη του ΚΚΕ, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, φόβου και υποταγής.
Δε μασάμε από τέτοια. Η εργατική τάξη και το Κόμμα της, το ΚΚΕ, έχει αστείρευτη δύναμη όχι μόνο να σαρώσει αυτές τις συμμορίες αλλά και να ξεφτιλίσει τον παρακρατικό μηχανισμό και αυτούς που τον στηρίζουν.
ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ - ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ.
Το πόσο συστημική είναι η συμμορία της Χρυσής Αυγής το επιβεβαιώνει κάθε μέρα μέσα και έξω από τη Βουλή.
Ψηφίζουν με χέρια και με πόδια τις φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια και τους εφοπλιστές.
Χτυπάνε εργάτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ που η δράση τους είναι να παλεύουν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να αποτρέπουν πλειστηριασμούς, ενάντια στα χαράτσια, στήριγμα για τους ανέργους.
Αποδείχτηκε ότι τα ανδρείκελα του φασισμού, της Χρυσής Αυγής, υπηρετούν το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Οι φασίστες θέλουν να γίνει όλη η Ελλάδα μία Μανωλάδα. Βάζουν πλάτες για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα. Γι' αυτό απειλούν μόνο τους εργάτες ενώ στα αφεντικά κάθονται σούζα.
Η εργατική τάξη πρέπει οργανωμένα να τους αντιμετωπίσει, να τους απομονώσει. Να τους τοποθετήσει εκεί που πραγματικά τους ανήκει, στο περιθώριο. Χωρίς φόβο, με οργάνωση στα σωματεία και μέσα από τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών.
Να μην μπορούν να σταθούν στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα καφενεία. Να λουφάζουν και να νιώθουν την περιφρόνηση των συναδέλφων μας, το μίσος για ό,τι σάπιο και αντεργατικό πρεσβεύουν. Να τους παίρνει ο λαός μας στο κυνήγι.
"ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger