Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΤΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ! ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στις 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Τσαλδάρη & Λαμπράκη) και στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώ­ρα

ΑΥΤΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΛΑΟΥ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

Χθες το βράδυ οι φασίστες έσφαξαν ένα παλικάρι. Το παιδί ενός εργάτη. Μέσα στα σκοτάδια, εκεί που ανήκουν και εκεί που ξέρουν να δρουν, μια ομάδα από δαύτους του έστησαν καρτέρι και τον μαχαίρωσαν. Στην εργατούπολη του Κερατσινιού. Εκεί που η εργατιά μετράει τις πληγές της από την ανελέητη επίθεση του συστήματος.
Περισσεύουν τα λόγια από την οργή και τη θλίψη που προκάλεσε η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Έρχονται στο νου τα δεκάδες περιστατικά επιθέσεων, τραυματισμών και δολοφονιών από φασιστοομάδες και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με πιο πρόσφατη τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Έρχεται στο νου η προκλητική ασυλία του συστήματος προς αυτούς τους δολοφόνους. Οι αθωωτικές αποφάσεις, η συνενοχή της αστυνομίας, η νομιμοποίηση της παρουσίας και της δράσης της. Έρχεται στο νου η αντιδραστική πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, που έστρωσε το δρόμο στους φασίστες και συνεχίζει να το κάνει. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, η καταστολή, οι διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών, οι επιστρατεύσεις, τα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες.
Όταν ο λαός ξεσηκώνεται, όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν μαζικά τα δίκια τους, όταν οι αγώνες ενάντια στην εξαθλίωση και το μεσαίωνα δυναμώνουν, οι φασίστες -αυτά τα ανθρωποειδή- αναλαμβάνουν δράση. Τη μόνη δράση που γνωρίζουν καλά. Τρομοκρατώντας και δολοφονώντας. Στο πλευρό των αφεντικών τους: των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων, του μεγάλου κεφάλαιου. Στηρίζοντας το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Και χτυπώντας όσους αγωνίζονται για το ψωμί, το μεροκάματο, την αξιοπρέπεια, την ελευθερία. Και με αυτό τους το χτύπημα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής απέδειξαν ότι το μίσος και η δράση τους δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους μετανάστες, αλλά ενάντια σε όλο το λαό και την εργατική τάξη και ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα.
Η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα δεν ήταν τυχαία. Δεν είχε να κάνει με καμία γηπεδική διαφορά. Ήταν μία στοχευμένη πράξη ενάντια στο λαϊκό κίνημα, ενάντια στο κίνημα της εργατιάς, ενάντια στους αγώνες και την πάλη του λαού. Ο Παύλος Φύσσας δεν στοχοποιήθηκε για το χρώμα του δέρματός του ή την καταγωγή του. Στοχοποιήθηκε και δολοφονήθηκε για την αντιφασιστική του δράση. Επειδή ένωσε τη δράση, τη φωνή και τα τραγούδια του με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας που δεν ανέχονται την αναβίωση του φασισμού, την υπόθαλψη και νομιμοποίηση της εμετικής προπαγάνδας και δράσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος Φύσσας στοχοποιήθηκε και δολοφονήθηκε γιατί αγωνιζόταν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας, ενάντια στο ρατσισμό, το σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία της Χρυσής Αυγής και των κάθε λογής φασιστοομάδων.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τη νεολαία να δώσουν τη μόνη απάντηση που αρμόζει σε αυτά τα μιάσματα: αγώνας μαζικός, αγώνας ταξικός, ενάντια στο φασισμό, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων τη στηρίζουν.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό σε όλη τη χώρα να οργανώσει και να στηρίξει μαζικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια καταδίκης αυτής της φριχτής δολοφονίας. Καλεί το λαό να δώσει μαζικά το παρών στον απεργιακό ξεσηκωμό που ξεκίνησε με την απεργία των καθηγητών. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στις 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
(Τσαλδάρη και Λαμπράκη)
και στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώ­ρα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger