Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Φιλικό 1-1 με Ομόνοια στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ

Στο πιο δυνατό τεστ και μπροστά στο κοινό της, η ΑΕΚ έδειξε κατά διαστήματα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, πως παίζει μπάλα όχι για Γ΄ εθνική, αλλά για παραπάνω, ωστόσο πλήρωσε μία από τις γκέλες του Βούρα και έμεινε στο 1-1 με την Ομόνοια.

Στο πιο δυνατό τεστ και μπροστά στο κοινό της, η ΑΕΚ έδειξε κατά διαστήματα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, πως παίζει μπάλα όχι για Γ΄ εθνική, αλλά για παραπάνω, ωστόσο πλήρωσε μία από τις γκέλες του Βούρα και έμεινε στο 1-1 με την Ομόνοια.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, όπου η Ένωση επέστρεψε μετά το «καταραμένο» ματς υποβιβασμού με τον Πανθρακικό, οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και την κυκλοφορία μπάλας, χωρίς να απειλήσουν πάντως τους Κύπριους, αλλά από την άλλη και χωρίς να απειληθούν.

Η Ομόνοια μόλις μία φορά μπήκε στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή με αξιώσεις, όταν στο 23' ο Θεράποντος έβγαλε με κάθετη μπαλιά τετ-α-τετ τον Γκικίεβιτς, αλλά εκείνος πλάσαρε άουτ.


Στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν να επιδείξουν μόνο ένα μακρινό σουτ του Μπρέσεβιτς στο 8' (αρκετά μέτρα άουτ), με τις τελικές στο φινάλε του 45λεπτου να είναι 7-1 υπέρ της ΑΕΚ, αλλά χωρίς κλασική ευκαιρία για γκολ.

Ο Δέλλας δεν άλλαξε το παραμικρό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου κι έτσι δεν άλλαξε και η εικόνα του αγώνα, με την Ομόνοια να χάνει την πρώτη ευκαιρία, όταν στο 49' ο Γκικίεβιτς έστειλε την μπάλα άουτ με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Μενγκόλο.

Μετά το 65' και με τις αλλαγές που έγιναν, η Ένωση βρήκε τρεξίματα, κίνηση και ρυθμό και δημιούργησε ευκαιρίες. Σε μία από αυτές, στο 68', ο Γεωργέας ενήργησε σαν αμυντικός και από καλή θέση... έδιωξε, σουτάροντας, την μπάλα αντί να την στείλει προς το τέρμα.

Το παιχνίδι είχε «ανοίξει» και η Ομόνοια βρήκε χώρους να απειλήσει, με τον Γκικίεβιτς ξανά, που στο 70' σούταρε πάνω στον Βούρα και στο 72' ήταν πολύ άστοχος.

Για να ακολουθήσει ένα πεντάλεπτο «φωτιά» για την ΑΕΚ... Στο 75' ο Πόποβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Σερφά και ο Ντακόλ το εκτέλεσε δυνατά και εύστοχα για το 1-0!

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ανάκογλου έκοψε ωραία την μπάλα και σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Αντράντε ...μπλόκαρε σαν τερματοφύλακας αλλά έπιασε το πρόσωπό του και ξεγέλασε τον διαιτητή σε μια φάση... ορισμό του πέναλτι, ενώ στο 77' ο Ντακόλ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε άστοχα.

Και στο 81' ήρθε η δεύτερη γκέλα του άπειρου σε τέτοιο επίπεδο Βούρα που κόστισε στην ΑΕΚ (σ.σ. η πρώτη, στο πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα, δεν είχε συνέπειες). Σε μια βαθιά μπαλιά ο εξερχόμενος πορτιέρο της Ένωσης «έπιασε» αέρα και ο Μαρκολίνι σκόραρε σε κενή εστία για το 1-1.

Η ΑΕΚ βγήκε μπροστά στο τελευταίο πεντάλεπτο, με τους Παυλή (85') και Ντακόλ (86') να απειλούν, αλλά να μην βρίσκουν στόχο, όπως και ο Μπρουκς στο φινάλε κι έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο «Χ».

ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας (82′ Παυλής), Πεταυράκης (66′ Τσουμάγκας), Ρόβας (86′ Παληαρούτας), Σταθάκης (75′ Τζανετόπουλος), Κορδέρο, Ανάκογλου, Ράμα (59′ Ποπόβιτς), Πλατέλλας (83′ Τσουκαλάς), Ντακόλ, Μπρέσεβιτς (66′ Τσούπρος)

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μορέιρα, Σκαραμοτσίνο, Αλάμπι, Αντράντε, Μπεμπά, Μαργκάτσα, Αγκουιάρ, Τέιλορ, Γκίκιεβιτς, Θεράποντος, Σερφά. Έπαιξαν στο 2ο ημίχρονο και οι Μενγκόλο, Μπρούκς, Μαρκολίνι, Αλίπιο, Χατζηβασίλης, Φιλιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger