Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΣΥΣΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΔΠ LEADER ΓΙΑ ΤΗΝ 4Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ



« Συνεδρίαση της ΕΔΠ Leader για την 4η προκήρυξη του προγράμματος » 

Η 4η προκήρυξη του Προγράμμματος Leader, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε στο γραφείο της η πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος Leader – αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία των μελών της επιτροπής, κ.κ. Βασίλη Λέτσιου και Ιωάννη Σούρλα και της συντονίστριας του προγράμματος κ. Σεβαστής Μπασδέκη.

Τα μέλη της επιτροπής, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την κ. Καραλαριώτου για την πορεία του προγράμματος, η οποία, όπως τόνισε, κρίνεται ικανοποιητική, δεδομένου ότι από τη συνολική Δημόσια Δαπάνη, συνολικού κόστους 6.055.000 ευρώ, έχουν δεσμευτεί με τις τρεις  πραγματοποιηθείσες, έως σήμερα, προκηρύξεις  τα 4.098.9991,30 ευρώ, δηλαδή το 67,7 % της συνολικής Δημόσιας Δαπάνης. Προς αυτή την κατεύθυνση, το εναπομείναν ποσό των  1.956.008,70 ευρώ θα αποτελέσει το αντικείμενο της 4ης προκήρυξης του προγράμματος, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στις αρχές του επόμενου μήνα και πιο συγκεκριμένα η νέα
πρόσκληση θα αφορά σε επενδύσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα  με  Δημόσια Δαπάνη της τάξεως των 1.217.037,40 ευρώ για τα ιδιωτικά έργα και 738.971,30 ευρώ για τα δημόσια έργα. 

Σε σχετική της δήλωση, η πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER – αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κ. Ρένα Καραλαριώτου επεσήμανε χαρακτηριστικά: « Είναι ιδιαίτερα σημαντική η εξασφάλιση ενός τέτοιου πόσου που θα χρησιμοποιηθεί για την 4η Προκήρυξη του Προγράμματος Leader, με δεδομένη την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε. Όπως και κατά το παρελθόν, οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πληθώρα επιχειρηματικών δράσεων, ωστόσο η διαφορά με τις προηγούμενες προκηρύξεις έγκειται στο γεγονός ότι οι δράσεις που παρουσίασαν εντονότερο ενδιαφέρον θα ενισχυθούν με μεγαλύτερα ποσά, από εκείνες τις δράσεις που δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη κινητικότητα. Το πρόγραμμα έχει αποδείξει την αξία του ως ένα πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης για την περιοχή μας, το οποίο δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας και για το λόγο αυτό καλώ όλους τους υποψήφιους επενδυτές, που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις ή να εκσυγχρονίσουν τις ήδη υπάρχουσες, να ενημερωθούν για την 4η προκήρυξη που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, ούτως ώστε να ετοιμάσουν τις επενδυτικές τους προτάσεις. Ωστόσο, οφείλουν και οι τράπεζες να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», ενισχύοντας τους επενδυτές, από πλευράς χρηματοδότησης και δανειοδότησης, προκειμένου να υποστηριχθεί επαρκώς η τοπική επιχειρηματικότητα.»

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι η έγκριση των  επενδύσεων της 3ης προκήρυξης, μετά την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων  του δειγματοληπτικού ελέγχου στην οποία προχώρησε η ΕΔΠ και αφορά σε επενδύσεις   ύψους Δημόσιας Δαπάνης  2.124.114,12 ευρώ   θα συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω αύξηση της απορρόφησης του προγράμματος.

Τέλος, ακολούθησε ενημέρωση για την πορεία των ενταγμένων έργων,  για την υποβολή του φακέλου της διατοπικής  συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», καθώς και η  έγκριση του φακέλου της 4ης προκήρυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger