Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ



«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ»

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επισημαίνει με ερώτησή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα αυξημένα κρούσματα παρεμπορίου στις παραλίες της Μαγνησίας. Συγκεκριμένα η κα. Χρυσοβελώνη αναφέρει:
«Αύξηση του φαινομένου του παρεμπορίου παρατηρείται μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου σε όλες σχεδόν τις παραλίες της Μαγνησίας με πλήθος αλλοδαπών να αναζητούν την πελατεία τους μεταξύ των λουόμενων. Η κατάσταση αυτή αφενός μεν εμποδίζει την απρόσκοπτη παραμονή των θαμώνων των καταστημάτων της παραλίας του Βόλου, αλλά και τους λουόμενους να απολαύσουν με ηρεμία τις διακοπές τους, αφετέρου δε αποτελεί έγκλημα σε βάρος της νόμιμης επιχειρηματικότητας και δη σε μία εξαιρετικά δυσμενή περίοδο κατά την οποία ο τζίρος των καταστημάτων μειώνεται κατακόρυφα.

Δυστυχώς όμως, και παρά το γεγονός ότι έξι κλιμάκια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε ολόκληρη την ακτογραμμή του Πηλίου καθώς και σε Σκιάθο και Σκόπελο κατά τη διάρκεια των οποίων κατάσχεσαν πλήθος ειδών παρεμπορίου, εντούτοις τα κρούσματα παρεμπορίου στις παραλίες της Μαγνησίας αυξάνονται καθημερινά. Ερωτώνται λοιπόν οι Υπουργοί, με δεδομένο ότι θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας, στις αρμοδιότητες της οποίας ανήκε η πάταξη του παρεμπορίου, δεν υφίσταται πλέον στην πράξη, ποια ουσιαστικά μέτρα προτίθεστε να λάβετε άμεσα για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger