Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Δελτίο Τύπου : Απλοποίηση διαδικασίας χορήγησης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας

Δελτίο Τύπου
Θέμα: «Απλοποίηση διαδικασίας χορήγησης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας »

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και συναφών Επαγγελμάτων ενημερώνει τα μέλη της αναφορικά με την απλοποίηση διαδικασίας χορήγησης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας, συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄1586/21-6-2013 αριθμός Πυροσβεστικής Διάταξης 13/2013 περί απλοποίησης διαδικασίας χορήγησης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας σε επιχειρήσεις του Κλάδου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πλέον για την χορήγηση του πιστοποιητικού πυροπροστασίας απαιτούνται:


Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 από το μελετητή ή επιβλέποντα μηχανικό στην οποία θα δηλώνεται ότι τηρούνται και λειτουργούν καλώς τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας που προβλέπονται από την εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας και την ισχύουσα κατά περίπτωση νομοθεσία.
Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης στην οποία δηλώνεται ότι έχουν εγκατασταθεί όλα τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας που προβλέπονται από την εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας.
Λοιπά δικαιολογητικά έγγραφα που προβλέπονται ήδη από την ισχύουσα νομοθεσία, κατά περίπτωση.
Κατόπιν η Πυροσβεστική Αρχή χορηγεί πιστοποιητικό πυροπροστασίας στις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στα παραπάνω σχετικά ΧΩΡΙΣ τη διενέργεια αυτοψίας.
Με εκτίμηση

Απόστολος Αθανασός
Πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης & Διασκέδασης Ν. Μαγνησίας
Αντιπρόεδρος ΠΟΕΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger