Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Διαδικασίες εξπρές για όσους χρωστάνε στο ΙΚΑ

Σε κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας και τραπεζικών λογαριασμών θα προχωρήσει άμεσα και το ΙΚΑ σε όσους χρωστούν από 10.000 ευρώ και πάνω όπως ανέφερε χθες ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Διευκρίνισε ειδικότερα πως οι κατασχέσεις θα αρχίζουν μέσα σε 20 μέρες από την αποστολή ειδοποίησης στον οφειλέτη. Οι ειδοποιήσεις αυτές, οι οποίες θα αρχίσουν να αποστέλλονται ακόμα και μέσα στον Αύγουστο και πάντως όχι αργότερα από τον Σεπτέμβριο, θα καλούν όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο ΙΚΑ είτε να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό που χρωστάνε είτε να υπαχθούν σε ρύθμιση.
Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος εκτίμησε ότι με το νέο καθεστώς ρυθμίσεων μπορούν να εισπραχθούν 3 δισ. από τις συνολικές οφειλές των 8 δισ. ευρώ και σημείωσε ότι η διεκδίκηση των οφειλών θα γίνεται μέσα σε έναν μήνα από τη βεβαίωσή τους.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το ΙΚΑ αποφάσισε να δώσει περίοδο χάριτος 6 μηνών για να καταθέσουν εγγυήσεις και πιστοποιητικά για την οικονομική τους κατάσταση σε όσους ενταχθούν σε ρύθμιση οφειλών και αρχίσουν να καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές και τις δόσεις έναντι των ληξιπρόθεσμων χρεών τους από εισφορές. Την επιμήκυνση της σχετικής προθεσμίας από τις 30 εργάσιμες ημέρες (όπως προβλεπόταν) στους 6 μήνες δίνει με νέα συμπληρωματική εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο Ρ. Σπυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger