Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΔΕΗ:Πώς απαντά στην ΕΒΙΚΕΝ για τα τιμολόγια

Τα νέα τιμολόγια διαμορφώθηκαν μετά από διαβουλεύσεις και οι συνολικές χρεώσεις αφορούν και φόρους που επιβάλλονται από την πολιτεία αναφέρει η ΔΕΗ, με αφορμή ανακοίνωση της ΕΒΙΚΕΝ. Τι σχολιάζει για τα δικαιώματα εκπομπών αερίων ρύπων.
ΔΕΗ:Πώς απαντά στην ΕΒΙΚΕΝ για τα τιμολόγια-Υπεραμύνεται των επιλογών της
Το γραφείο τύπου της ΔΕΗ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στη σημερινή ανακοίνωση της ΕΒΙΚΕΝ για τα νέα τιμολόγια Μέσης και Υψηλής Τάσης που προσφέρει η ΔΕΗ Α.Ε. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
«Σχετικά με σημερινή ανακοίνωση της ΕΒΙΚΕΝ για τα νέα χαμηλότερα τιμολόγια Μέσης και Υψηλής Τάσης που προσφέρει η ΔΕΗ Α.Ε., η επιχείρηση θα ήθελε να τονίσει και υπενθυμίσει ότι:
  • Οι συνολικές χρεώσεις ρεύματος συνίστανται από χρεώσεις που καθορίζονται από τη ΔΕΗ (ανταγωνιστικές) και από χρεώσεις που ρυθμίζονται από την Πολιτεία καθώς και από τέλη και φόρους.
  • Τα νέα τιμολόγια διαμορφώθηκαν μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις έτσι ώστε αυτά να ανακλούν τις ανάγκες των επιμέρους κλάδων των βιομηχανιών.
  • Η ΔΕΗ προχώρησε μόλις οι συνθήκες το επέτρεψαν σε νέα μειωμένα τιμολόγια τα οποία έχουν αναδρομική ισχύ από 1.1.2013.
  • Σημειώνεται ότι από 1.1.2013 έχουν καταργηθεί τα δωρεάν δικαιώματα εκπομπών αερίων ρύπων τα οποία αγοράζονται πλέον εξ ολοκλήρου σύμφωνα με την Οδηγία 2009/29/ΕΚ της ΕΕ, και το κόστος που προκύπτει μετακυλίεται εξ ολοκλήρου στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Σε σχέση με τον υπολογισμό του κόστους των ρύπων λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο η παραγόμενη ενέργεια των μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ αλλά επίσης και η ενέργεια τρίτων παραγωγών από μονάδες φυσικού αερίου και ΑΠΕ που αγοράζει η ΔΕΗ.
  • Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που αφορούν μεγάλους πελάτες Μέσης Τάσης  εμπεριέχουν σημαντικές μειώσεις στις χρεώσεις του ανταγωνιστικού σκέλους σε σχέση με τις μέχρι σήμερα χρεώσεις.
  • Για τις μεγάλες βιομηχανίες της Υψηλής Τάσης - τα ενιαία τιμολόγια παρέμειναν σταθερά από τον Ιούλιο του 2008 -  τα νέα τιμολόγια προσφέρουν επίσης σημαντικές βελτιώσεις στη δομή και στις τιμές ανάλογα με το προφίλ κατανάλωσης κάθε πελάτη.
  • Σε ότι αφορά αναφορές για επιμέρους όρους των προτάσεων της ΔΕΗ οι οποίοι αντίκεινται στο ρυθμιστικό πλαίσιο, οι σχετικές αναφορές είναι εκτός πραγματικότητας.
  • Η ΔΕΗ προσφέρει εγγράφως σε κάθε ένα πελάτη της στην Υψηλή και Μέση Τάση τα νέα τιμολόγια προτείνοντας το, κατά την εκτίμησή της, καταλληλότερο για το δικό του καταναλωτικό προφίλ ζήτησης τιμολόγιο, έτσι ώστε οι πελάτες να επιλέξουν τιμολόγιο και να προχωρήσουμε σε υπογραφή Σύμβασης Προμήθειας.
Η ανταπόκριση στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ  κρίνεται αρχικά θετική, αλλά είναι προφανές πως πρόωρες εκτιμήσεις και κρίσεις προς τη μια ή άλλη κατεύθυνση δεν στοιχειοθετούνται και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις για μια σημαντική πρωτοβουλία ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας, εξωστρέφειας και ανταγωνισμού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger