Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Κινηματικό τείχος στις κατασχέσεις ετοιμάζει η Αριστερά

Ασπίδα προστασίας της λαϊκής στέγης υψώνει σύμπασα η Αριστερά απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης να άρει την απαγόρευση πλειστηριασμών.
Το θέμα των κατασχέσεων αποτιμάται ως «κόκκινη γραμμή» και αιτία πολέμου από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω και τελικά προχωρήσει στην άρση των περιορισμών, τότε θεωρείται βέβαιο ότι η Αριστερά, παρά τις μεγάλες και ορατές διαφορές της, θα συναντηθεί στο κινηματικό πεδίο και μάλιστα, υιοθετώντας ίδιες μορφές έμπρακτης στήριξης των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. «Θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε κατάσχεση» διαμηνύουν τις τελευταίες ημέρες στελέχη και από τους τρεις χώρους της Αριστεράς και φαίνεται πως το εννοούν στο ακέραιο.
Αυτές οι μορφές δράσης και ο ακριβής χαρακτήρας που θα λάβουν θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν στην απογευματινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις. Μια πρώτη γεύση, πάντως, συνιστά η αναφορά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ
Δημήτρη Βίτσα, όταν ρωτήθηκε (ΣΚΑΪ) για τους πλειστηριασμούς. «Δεν μπορεί να επιτραπεί να έρθει στη γειτονιά μου κάποιος κλητήρας, ο οποίος να θυροκολλήσει κατάσχεση φτωχού ανθρώπου που εγώ τον ξέρω, γνωρίζουμε τι έχει τραβήξει, να μείνει έξω αυτός και τα παιδιά του. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και με τις κατασχέσεις. Το λέμε πολύ καθαρά ότι θα συμβάλουμε, θα συμμετάσχουμε, θα πρωτοπορήσουμε, όπως θέλετε πείτε το, σε μια τέτοιου είδους αντίσταση. Και το ίδιο πρέπει να συμβεί και σε σχέση με κατασχέσεις για χρέη φτωχών, ανέργων», είπε ο κ. Βίτσας, δίνοντας το στίγμα της αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιστοίχως, στο ΚΚΕ χαρακτηρίζεται ως κυνική ομολογία η δήλωση του υπουργού Οικονομικών που συνέδεσε τους πλειστηριασμούς με τη βιωσιμότητα των τραπεζών, με την επισήμανση ότι η κατοικία των λαϊκών οικογενειών δεν πρέπει να θυσιαστεί για να στηριχτεί η κερδοφορία των τραπεζών. Το γεγονός αυτό για τα στελέχη του ΚΚΕ αναδεικνύει ως άμεση ανάγκη να σημάνει συναγερμός, προκειμένου να μη μείνει κανένας απροστάτευτος στα νύχια των τραπεζών και των δικαστηρίων. Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε για το θέμα τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μπορούν με την οργανωμένη πάλη τους, μέσα από τα ταξικά σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές, να προστατεύσουν όσους απειλούνται και να διεκδικήσουν συνολικότερα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών για οφειλές σε τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger