Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΑΕΚ Το ηθικό και πάλιν… ακμαίο!

Οι φίλοι της ΑΕΚ βλέπουν και πάλι με αισιοδοξία το μέλλον, πρέπει όμως να στηρίξουν και έμπρακτα την ομάδα

Είναι κοινή διαπίστωση ότι τους τελευταίους μήνες το ηθικό των φίλων της ΑΕΚ δεν ήταν και στα υψηλότερα επίπεδα. Από τη μια η αποτυχία της ομάδας να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, παρά το γεγονός ότι στην περσινή σεζόν έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, πήρε σπουδαίες εκτός έδρας νίκες και είχε όλες τις προοπτικές να το πετύχει, κι από την άλλη κάποια συμβάντα που έλαβαν χώραν κατά τη διάρκειας της τρέχουσας μετεγγραφικής περιόδου, έφεραν προβληματισμό αλλά και την αμφισβήτηση για την επόμενη μέρα.

Παρά το κλίμα που επικρατούσε στις τάξεις του κόσμου της, η διοίκηση της ομάδας δεν έδειξε να επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Παρέμεινε πιστή στο πλάνο της και, χωρίς πολλά λόγια και υποσχέσεις, συνέχισε να κτίζει τη «νέα ΑΕΚ», σε συνεργασία πάντα με τον νέο τεχνικό της ομάδας, Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Όπως με κάθε ευκαιρία δήλωναν οι παράγοντες των «κιτρινοπράσινων», δεν τους ενδιέφερε να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων, αλλά να γίνει μια σοβαρή και προσεγμένη δουλειά, με μοναδικό στόχο να παρουσιάσουν μια δυνατή ομάδα στη νέα χρονιά, που να μπορέσει να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και το σημαντικότερο, όλα αυτά χωρίς να ξεφύγουν από τα οικονομικά όρια που τέθηκαν από την αρχή.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια κινήθηκε και ο μετεγγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ και η αλήθεια είναι πως οι πρώτες κινήσεις δεν ήταν τέτοιες, που να σκορπίσουν τον ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας. Αν υπολογίσουμε πως την ίδια ώρα ο κόσμος της λαρνακιώτικης ομάδας είδε αγαπημένους του παίκτες όπως οι Τζέισον Δημητρίου και Γκονζάλο Γκαρσία να φοράνε τη φανέλα της Ανόρθωσης, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί ένιωθαν κάπως «κουμπωμένοι» και προβληματισμένοι.
Ανεβάζουν επίπεδο και… ηθικό
Όλα αυτά, όμως, μέχρι προχθές. Η Παρασκευή που μας πέρασε, μπορεί να θεωρηθεί σαν η ημέρα κατά την οποία άλλαξαν τα δεδομένα, και το ηθικό του κόσμου της ΑΕΚ άρχισε να παίρνει και πάλι την πάνω βόλτα. Στο άκουσμα του τριπλού μετεγγραφικού χτυπήματος, με ποδοσφαιριστές που (θεωρητικά τουλάχιστον) μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα, αλλά και το πετυχημένο Fan Day, έφερε πίσω την αισιοδοξία στις τάξεις των φίλων της ομάδας, οι οποίοι πλέον βλέπουν με διαφορετικό μάτι τη συνέχεια.
Στην προχθεσινή εκδήλωση έκλεψαν την παράσταση τα νέα αποκτήματα και ειδικότερα οι τρεις τελευταίες προσθήκες. Ο λόγος για τον διεθνή Λιθουανό τερματοφύλακα Εμίλιους Ζούμπας, τον Κολομβιανό επιθετικό Χάρολντ Ρέινα και φυσικά τον Αργεντινό ακραίο επιθετικό Βιθέντε Μόνχε, από τους οποίους περιμένει πολλά ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αλλά και η διοίκηση, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.
Να το δείξουν και έμπρακτα

Έχοντας λοιπόν αφήσει πίσω τους τα… κρύα ντους των τελευταίων μηνών, οι φίλοι της ΑΕΚ άρχισαν να βλέπουν και πάλι με αισιοδοξία την επόμενη μέρα και ευελπιστούν ότι το τέλος της νέα σεζόν θα τους βρει να πανηγυρίζουν αυτό που δεν πέτυχαν πέρσι. Να δουν την ομάδα τους δηλαδή να εξασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από την πλευρά της η διοίκηση, με γνώμονα πάντα την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο και το ποδόσφαιρό μας, έκανε ό,τι ήταν εφικτό από την πλευρά της για να ενισχύσει την ομάδα, με σκοπό να επιτύχει τους στόχους της.
Τώρα, είναι η ώρα του κόσμου να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια της διοίκησης, όχι μόνο με τη φωνή και τον παλμό στην εξέδρα, αλλά και οικονομικά, αγοράζοντας το εισιτήριο διαρκείας του για τη νέα περίοδο. Ο αριθμός των 300 εισιτηρίων διαρκείας, που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα, είναι πολύ μικρός και απογοητευτικός, για μια ομάδα που έχει χιλιάδες υποστηρικτές και φίλους. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους οι ίδιοι οι διοικούντες την ομάδα, οι οποίοι περιμένουν πως τις επόμενες εβδομάδες μέχρι και την έναρξη του πρωταθλήματος ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like
you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive
the message home a bit, but other than that, this is magnificent blog.
A great read. I'll definitely be back.

Also visit my page - online html editor wysiwyg

Powered By Blogger