Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

'' Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΕΣΥ''...

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδης εξαπολύει η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή το κλείσιμο νοσοκομείων και τη διαθεσιμότητα, καταλογίζοντάς του πως «δείχνει διατεθειμένος να βάλει φωτιά ...
στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να χτίσει την πολιτική του καριέρα στις στάχτες του».
Ειδικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως το νούμερο των υγειονομικών που τίθεται σε διαθεσιμότητα συνεχώς αυξάνεται παρά τις αρχικές ανακοινώσεις για 2.500 «διαθεσιμους» (1.250 εφέτος και 1.250 του χρόνου).
Διαμηνύει ακόμη ότι «οι εκβιασμοί του (κ. Γεωργδιάδη) για απολύσεις εργαζομένων επειδή συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και συμβολικές καταλήψεις των Εξωτερικών Ιατρείων δεν θα περάσουν».
«Η κυβέρνηση μεθοδεύει στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων να ξεφορτωθεί τις κοινωνικές δαπάνες. Γι’ αυτό κλείνει νοσοκομεία. Μέσω της έκδοσης νέων οργανισμών, μειώνει κλίνες, κλινικές (770) και οργανικές θέσεις. Υποχρηματοδοτεί τα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένα να αναστείλουν βασικές λειτουργίες και να μην μπορούν να προμηθευτούν ιατροφαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό», συνεχίζει η Ομοσπονδία.
Όπως αναφέρει, «τα μνημόνια περιλαμβάνουν τη σταδιακή μείωση της χρηματοδότησης της Υγείας από το 10,5%  στο 6% του ΑΕΠ».
Τέλος η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποιεί ότι στηρίζει τη συγκέντρωση που οργανώνουν αύριο στις 19:30 τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Αμαλία Φλέμιγκ, Σισμανόγλειο, Παίδων Πεντέλης, Ογκολογικό Κηφισιάς σε συνεργασίας με φορείους και κατοίκους των βορείων προαστίων στην Πλατεία  Αη – Γιώργη στα Μελίσσια.
Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger