Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

«Εθιμοτυπικές επισκέψεις αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας»






Εθιμοτυπικές επισκέψεις  στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό και στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, κ. Ρένα Καραλαριώτου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, στο πλαίσιο της 2ης Πανθεσσαλικής Συνάντησης των Τοπικών Διοικήσεων του Ελληνικού τμήματος της ΔΕΑ.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος του εθνικού τμήματος, κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο αντιπρόεδρος του εθνικού τμήματος, κ. Χρήστος Βδέλλας, οι πρόεδροι των Τοπικών Διοικήσεων Λάρισας, κ. Χρήστος Τσιώρας και Καρδίτσας, κ. Ιάσωνας Τσιρώνης, ο γενικός γραμματέας της Τοπικής Διοίκησης Καρδίτσας, κ. Γεώργιος Ζαρχάνης καθώς και ο αντιπρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων και υπεύθυνος συνεδριάσεων του εθνικού τμήματος, κ. Κωνσταντίνος Θεοχάρης.
Όπως ανέφερε τόσο στον περιφερειάρχη όσο και στην αντιπεριφερειάρχη ο κ. Καραπατάκης, το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών αποτελεί μία μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση που επιδιώκει τη δημιουργία πνεύματος αλληλεγγύης και φιλίας, μεταξύ των αστυνομικών σε εθνική αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα και που, ταυτόχρονα, υλοποιεί δράσεις φιλανθρωπικού και κοινωνικού χαρακτήρα, με στόχο τη δημιουργία αντίστοιχου κλίματος αλληλεγγύης ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους πολίτες. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Καραπατάκης ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με σκοπό την πραγματοποίηση τέτοιου είδους εκδηλώσεων στην περιοχή της Λάρισας και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Ο κ. Αγοραστός συνεχάρη την αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την καλλιέργεια του κλίματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας όχι μόνο μεταξύ των μελών της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αλλά και μεταξύ των αστυνομικών και των πολιτών, με την πληθώρα εθελοντικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, τις οποίες η Ένωση διοργανώνει αλλά και σε πολλές από τις οποίες συμμετέχει. Κλείνοντας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις στηρίζει ένθερμα.

Η κ. Καραλαριώτου, από την πλευρά της, εξήρε το έργο της Ένωσης, στον τομέα της προσφοράς και του εθελοντισμού. Σημείωσε δε ότι ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή δράσεις που έχουν ως σκοπό  την στήριξη του κοινωνικού συνόλου συνιστούν σημαντική προσφορά στην κοινωνία. Τέλος, η κ. Καραλαριώτου πρότεινε την από κοινού διοργάνωση μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, μίας πανθεσσαλικής εκδήλωσης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα.

Στο τέλος των επισκέψεων, αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger