Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Δήλωση Θεσσαλών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ



ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση του μαύρου, μετά από το κανάλι καρικατούρα και τις συμβάσεις εργασίας με όρους ντροπής, διαλύει και την περιφερειακή φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης»
Η προκήρυξη των νέων συμβάσεων από το υπουργείο οικονομικών, για την στελέχωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αποκαλύπτουν εκτός από το άγριο μνημονιακό πρόσωπο της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, και τα σχέδια για πλήρη φίμωση της περιφερειακής φωνής της ΕΡΤ. Στις προκηρύξεις για τον νέο φορέα, οι περιφερειακοί σταθμοί αποψιλώνονται από εργαζόμενους, ενώ οι περισσότεροι είτε καταργούνται είτε υποβαθμίζονται.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Ραδιοτηλεοπτικοί Σταθμοί σε Λάρισα, Βόλο όπως και οι Δημοτικοί Ραδιοθάλαμοι Τρικάλων και Καρδίτσας ουσιαστικά διαλύονται. Από τους συνολικά 38 εργαζόμενους στις δομές της ΕΡΑ στην περιοχή της Θεσσαλίας θα επαναπροσληφθούν με τις νέες συμβάσεις ντροπής μόνο 5, εκ των οποίων ένας δημοσιογράφος, δύο τεχνικοί, ένας μουσικός παραγωγός και ένας διοικητικών – οικονομικών καθηκόντων. Είναι σαφές ότι με αυτό τον σχεδιασμό, η κυβέρνηση επιθυμεί την δημιουργία ενός ραδιοτηλεοπτικού φορέα καρικατούρα, στον οποίο η φωνή της περιφέρειας δεν θα έχει καμία απολύτως θέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει σε όλους τους τόνους το έγκλημα της κυβέρνησης με την διάλυση της ΕΡΤ. Μοναδικός στόχος αυτής της αντιδημοκρατικής εκτροπής ήταν η παράδοση του ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡΤ στους ιδιώτες παρόχους και ο πλήρης έλεγχος της ενημέρωσης από τους καναλάρχες – φίλους των μνημονιακών κυβερνώντων. Η αριστερή διακυβέρνηση δεσμεύεται να αποδώσει όλες τις ευθύνες σε εκείνους που με τις ενέργειές τους ζημίωσαν το δημόσιο, ενώ η αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο κέντρο και στην περιφέρεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.  
Θεσσαλοί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger