Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Έφοδοι του ΣΔΟΕ στις παραλίες

ΑΠΟ «ΚΟΣΚΙΝΟ» ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Με αφορμή τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και την τουριστική περίοδο που διανύει η χώρα με τα εκατομμύρια των τουριστών να καταφθάνουν καθημερινά, το Υπουργείο Οικονομικών «δείχνει τα δόντια του» στους φοροφυγάδες και στέλνει ηχηρό μήνυμα πως όσοι επαγγελματίες διανοηθούν εφεξής να φοροδιαφύγουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο.
Μήνυμα που έφθασε πολύ σύντομα και στους επιχειρηματίες των παραλιών του νομού Λάρισας, με εφόδους αυτό το Σαββατοκύριακο του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας σε καταστήματα εστίασης.
Η Πλατιά Άμμος για παράδειγμα «ξεσκονίστηκε» χθες Κυριακή ενώ έπεται και συνέχεια...
Το «κυνήγι» των αποδείξεων μόλις ξεκίνησε και αναμένεται ανελέητο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, αφού έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο ελέγχων των επιχειρήσεων εστίασης και τροφοδοσίας, το οποίο περιλαμβάνει αφενός ελέγχους σε περίπου 3.000 επιχειρήσεις, αφετέρου επαναφέρει στο προσκήνιο αυστηρές διατάξεις για την τιμωρία της φοροκλοπής, οι οποίες παρέμεναν για αρκετό καιρό ανενεργές.

Για τους ελέγχους αυτούς που αναμένεται να κρατήσουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου «στρατολογήθηκαν» ήδη 1.400 εφοριακοί εκ των οποίων 700 στελέχη του ΣΔΟΕ και 70 υπάλληλοι εφοριών.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει σαφάρι σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, οργανωμένα beach bar και παραλίες δεκάδων νησιών και δημοφιλών προορισμών σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραβάσεις ως προς την έκδοση αποδείξεων και την απόδοση ΦΠΑ από τους επιχειρηματίες.
ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Σε κάθε περίπτωση οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των εφοριών θα επιβάλλουν επιτόπου πρόστιμα σε επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν κόβουν τιμολόγια και αποδείξεις για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με τους πελάτες τους.
Αν αρνηθούν να παραλάβουν τις πράξεις, τότε οι εκθέσεις και οι αποφάσεις επιβολής προστίμου θα θυροκολλούνται στη επαγγελματικής εγκατάσταση του ελεγχόμενου.
Οι ποινές
- Λουκέτο 48 ωρών σε επιχειρήσεις που δεν έχουν εκδώσει πάνω από δέκα αποδείξεις
- Λουκέτο 48 ωρών σε επιχειρήσεις που δεν έχουν εκδώσει αποδείξεις αξίας άνω των 500 ευρώ
- Λουκέτο 30 ημερών σε επιχειρήσεις που υπέπεσαν στην ίδια παράβαση κατά την ίδια χρήση
- Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τεσσάρων μηνών για όσους δεν έχουν εκδώσει πάνω από δέκα αποδείξεις ή αποδείξεις αξίας άνω των 500 ευρώ
- Δέκα ημέρες φυλάκιση για κλοπή ΦΠΑ αξίας από 1.000 έως 3.000 ευρώ
- Ενα έτος φυλάκιση για κλοπή ΦΠΑ αξίας από 3.000 έως 75.000 ευρώ
- Κάθειρξη από πέντε έως 20 χρόνια για κλοπή ΦΠΑ αξίας άνω των 75.000 ευρώ.
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, στα παράλια του νομού, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την πάταξη του παρεμπορίου. Στην επιχείρηση που διήρκησε από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα, συμμετείχαν αστυνομικοί από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς, το Αστυνομικό Τμήμα Ραψάνης και το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν 11 αλλοδαποί μικροπωλητές, από τους οποίους 10 υπήκοοι Μπαγκλαντές κι ένας υπήκοος Πακιστάν, ενώ κατασχέθηκαν 4.305 αντικείμενα παρεμπορίου που βρέθηκαν στην κατοχή τους, όπως ραπτομηχανές, ρολόγια, υποδήματα, γυαλιά ηλίου, ενδύματα, σκουλαρίκια, κολιέ, βραχιόλια, φακοί κ.λπ.
Σε βάρος των έντεκα προσαχθέντων βεβαιώθηκαν ισάριθμες διοικητικές παραβάσεις, για στέρηση άδειας μικροπωλητή.
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας θα συνεχιστούν αμείωτα παρόμοιες επιχειρήσεις στα παράλια του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger