Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Αργαλαστή


Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, μήλα Zagorin διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Γιορτή Πηλιορείτικων Φρούτων» που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία <<Δημάδη του Φιλικού>> στην Αργαλαστή στις 13 Αυγούστου 2013, στο πλαίσιο των γενικότερων εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2013».
Το πρόγραμμα που έχει καθοριστεί, περιλαμβάνει ομιλίες για την χρησιμότητα των φρούτων στη καθημερινή διατροφή από ειδικούς διατροφολόγους, πολιτιστικές δράσεις, αλλά και … γευσιγνωσία φρούτων.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι παραβρεθούν θα δοκιμάσουν δωρεάν φρούτα του Πηλίου (ροδάκινα, ροδάκινα λεμονάτα, μήλα φιρίκια, μήλα Zagorin, σύκα, αχλάδια, σταφύλια, πορτοκάλια, ακτινίδια κ.α.). Επίσης θα γευτούν διάφορα ποτά από φρούτα. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με επίδειξη Kyokushinkai Karate από επίλεκτους αθλητές του Βόλου αλλά και του Νότιου Πηλίου από την Πανελλήνια Οργάνωση Kyokushinkai Karate με αρχηγό – εκπρόσωπο sensei Ιωάννης Στεφάνου 4 dan, ενώ θα κλείσουν με πηλιορείτικη μουσική και πολύ χορό.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με μελωδίες «Άρωμα καλοκαιριού» από τον ελληνικό κινηματογράφο που συμμετέχουν πιάνο – φωνή Φρόσω Γαρδικλή, ακορντεόν – πλήκτρα Δημήτρης Σκούλτσος, πλήκτρα Γιάννης Ψαθάς, μπουζούκι Δημήτρης Τυφλίτης, βιολί – φωνή Δημήτρης Λιάντζουρας και κλαρίνο – Αριστείδης Ψαθάς.

Φιλική συμμετοχή από τον τραγουδιστή Κ. Ιορδάνη Σιδηρόπουλο.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου σε δηλώσεις του, τόνισε ότι το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου προσπαθεί να βοηθήσει τους ντόπιους παραγωγούς και να κάνει γνωστά τα φρούτα του Πηλίου σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών - καταναλωτών για την τόνωση της τοπικής αγοράς, αλλά και η ενημέρωση-ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger